Ringkonnakohus mõistis tubakaupmehe õigeks

Peeter Raidla 28. juuni 2004, 00:00

Ringkonnakohus eesotsas kohtunik Julia Katskovskajaga mõistis Jegorovi altkäemaksu andmises õigeks kuriteo koosseisu puudumise tõttu tema tegevuses.

Lisaks saab Jegorov otsuse kohaselt tagasi ka 300 000 krooni, mis ta maksuametnikule andis ning mis linnakohtu otsusega konfiskeeriti. Vabadusse pääsemise eest kautsjoniks makstud 650 000 krooni otsustas Jegorovile tagastada juba linnakohus.

Ringkonnakohtu otsuse motiivid avaldatakse sel kolmapäeval. Prokurör Kristel Siitam-Nyiri on lubanud ringkonnakohtu otsuse pärast selle motiividega tutvumist riigikohtus edasi kaevata.

Tallinna linnakohtu 14. mai otsuse kohaselt oleks ASi TRC juhatuse liige Vahur Jegorov maksuametnikule altkäemaksu andmise eest pidanud veetma poolteist aastat vangimajas. Ühtekokku mõistis linnakohtunik Märt Toming Jegorovile kolm aastat vangistust, ent sellest aasta ja viis kuud oleks ta võinud viibida vabaduses kriminaalhooldaja järelevalve all. Seda kolmeaastase katseaja jooksul.

?Ma ei ole kunagi eitanud raha andmist maksuametnikule, kuid väidan endiselt, et mind õhutas sellele teole kaitsepolitsei oma planeeritud koostöös maksuametiga,? ütles Vahur Jegorov kuu tagasi Äripäevale linnakohtu otsust kommenteerides.

?Usun, et kõige selle taga on kaitsepolitsei ülemkomissari Tõnu Miilvee luhtunud soov saada minu käest mu hea tuttava Martin Shelli kohta informatsiooni, mille vastu tundsid huvi Miilvee Briti kolleegid,? rääkis Jegorov.

Vahetult pärast ringkonnakohtu otsuse langetamist suutis Jegorov öelda vaid üht: ?Ma olen ?okis.?

Kaitsepolitsei pressiesindaja Henno Kuurmanni sõnul oodatakse kohtuotsuse motiveerivat osa, et aru saada, miks kohus sellise otsuse tegi.

?Mis puutub kohtualuse Jegorovi väidetesse, nagu oleks kaitsepolitsei teda altkäemaksu andmisele provotseerinud ning soovinud seeläbi saada infot tema tuttava Martin Shelli kohta, siis taolised väited on ilmselt kantud Jegorovi soovist mingilgi viisil õigustada tema poolt maksuametnikule raha andmist. Kaitsepolitsei Jegorovit altkäemaksu andmisele ei provotseerinud ning see on meie arvates toimikumaterjalidest ka selgelt näha,? ütles ta.

?Samuti on meie arvates kohatu seostada antud süüasja Martin Shelliga, sest nende vahel lihtsalt pole mingit seost,? lisas Kuurmann.

Vahur Jegorovi suhtes algatatud kriminaalasi ja süüdistus sisaldasid vastuolulisi andmeid. Nii algatati kriminaalasi päev enne seda, kui altkäemaksu vahendaja seda kaitsepolitseile oli kinnitanud. Vähemalt ühe tunnistaja ülekuulamise protokoll oli juba enne ülekuulamist valmis kirjutanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing