Börsiülevaade: Hansal rekordist puudu üks gramm

29. juuni 2004, 15:04

Täna 106,87 kroonini tõusnud Hansapanga aktsial jäi rekordilise sulgemistaseme kordamist puudu vaid 70 senti.

Ainult ühel päeval on Hansapanga aktsia sulgunud kõrgemal kui täna ? käesoleva aasta 13. aprillil, mil väärtpaber oma rekordi tegi. Toona sulgus väärtpaber 430,28 kroonil (kui fondiemissiooni mõjud taandada siis praeguses mõistes 107,57 kroonil).

Hansapanga aktsiat toetav uudis tuli möödunud nädala lõpus, kui reitinguagentuur Fitch Ratings kinnitas Hansapanga lühiajalise ja pikaajalise võlakohustuste reitingu ja andis reitingutele stabiilse väljavaate.

Mõõdukalt optimistlik oli ka ülejäänud turg.

Eesti Telekomi aktsia tõusis 0,6% ning jõudis 107,34 krooni tasemeni. Pärast 8 kroonise dividendiõiguse kadumist (3. juunil) on see telekomisektori väärtpaberi jaoks kõrgeim sulgemistase.

Tallinna börsi kiireima kasumi- ja käibekasvuga Merko Ehitus, mis tegi täna teatavaks Venemaalt saadud 200 mln kroonise peatöövõtulepingu uudise, praktiliselt ei liikunudki. Väärpaberi skooriks jäi alla 23tuhande kroonine käive ja 0,07% tõusunurk.

Eile ühegi tehinguta päeva õhtusse saatnud lisanimikiri pakkus täna huvitavaid tehinguid.
Esiteks tehti rõivatooja Klementi aktsiatega selle sajandi suurim päevakäive (678tuhat krooni). Tehingustatistika alusel võis suure tõenäosusega täna müügiks minna SA Eesti Rahvuskultuuri fondile kuulunud ligi 21tuhat Klementi aktsiat.

Eelviimast päeva börsil kaubeldud Estiko aktsiatele andis käivet teist päeva järjest 14,08 kroonil püsinud ostunoteering. Tõenõoliselt oli ostjaks Estiko suuromanik Rondam, kes on lubanud jätkata firma aktsiate kokkuostmist hinnaga 13,40 krooni kuni aasta lõpuni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing