EPL: Tallinn rikkus parkimislepingut muutes hanke tingimusi

29. juuni 2004, 08:50

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjon leidis, et linn on Falck Eestiga sõlmitud parkimislepinguid muutes rikkunud riigihanke tingimusi.

Samuti seab komisjon kahtluse alla, kas üldse on seaduslik anda linna pädevus kohaliku maksu kogumisel üle eraõiguslikule isikule, kirjutab Eesti Päevaleht.

2001. aastal parkimistasu kogujat otsides oli riigihanke tingimustes, et linn saab endale igakuiselt kindla rahasumma, seda ületav parkimistulu pidi jagatama teenuse osutajaga. ?Algselt selline leping ka sõlmiti, kuid hiljem muudeti mingitel põhjustel ära ja tehti kokkulepe, et kogu summa jagatakse protsentuaalselt,? ütles kontrolli juhtinud revisjonikomisjoni liige Siim Roode. ?Ma leian, et see on väga oluline rikkumine, sest selle tulemusel jääb linn rahast ilma.?

Revisjoni tulemustes leitakse ka, et ei ole põhjendatud kolmepoolsed lepingud linna, Falcki ja mobiilsideoperaatorite vahel, kus mobiiltelefoniga makstud parkimistasust saab mingi osa ka Falck. ?Siin tehingus puudub ju Falcki funktsioon,? leidis Roode.

Revisjon tegi linnale ka ettepaneku taastada linna kui maksuhalduri pädevus parkimistulu kogumises. ?Tuleb uurida, kuivõrd seaduslik on üldse selle pädevuse üleandmine eraõiguslikule isikule, sest seadustes seda võimalust pole,? märkis Roode. Tema hinnangul võiks parkimistulu kogumise ülesande anda tagasi linna palgal olevatele parkimisosakonna töötajatele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing