MicroLink vähendab tunduvalt aktsiakapitali ja muudab nõukogu

29. juuni 2004, 14:41

MicroLinki aktsionärid otsustasid tänasel erakorralisel üldkoosolekul vähendada ettevõtte aktsiakapitali ja muuta nõukogu koosseisu, teatas ettevõte.

Aktsiakapitali otsustati vähendada 157 miljonilt kroonilt 400 tuhande kroonini seoses ettevõtte ülekapitaliseeritusega pärast kahe tütarettevõtte - Delfi ja SAF Tehnika - hiljutist edukat müüki. 'Ka pärast aktsiakapitali vähendamist jääb meil tänu lõppeva finantsaasta kasumile küllaldaselt omakapitali, et tagada firma jätkuv areng,' ütles ametist lahkuv ettevõtte juhatuse esimees Allan Martinson.

Kokku tühistab MicroLink aktsiakapitali vähendamise käigus 99,75% aktsiatest. MicroLink ostab juulis-augustis aktsionäridelt tagasi 10% aktsiaid hinnaga 42 krooni aktsia. Need aktsiad tühistatakse hilisema aktsiakapitali vähendamise käigus esmajoones. Ülejäänud aktsiate tühistamise käigus makstakse aktsionäridele 10 krooni iga aktsia eest, kuid vastavalt äriseadustikule võtab see protsess aega järgmise aasta varakevadeni. Aktsiate tagasiost ja aktsiakapitali vähendamine toimub proportsionaalselt kõigi aktsionäride jaoks. Ettevõte ei välista, et 30. juunil lõppeva majandusaasta tulemused võimaldavad aktsionäridele maksta ka dividende, mis aga tuleb arutusele alles sügisesel aastakoosolekul.

MicroLink nimetas ametisse ka kaks uut nõukogu liiget - senise juhatuse esimehe Allan Martinsoni ja senise juhatuse liikme Normunds Bergsi. Nõukogu koosseisust lahkus Rainer Nõlvak. Alates 1. juulist on MicroLinki juhatuse esimeheks Janis Bergs.

540 töötajaga on MicroLink Baltikumi suurim IT-teenuste ja lahenduste ettevõte, kelle eesmärgiks on osutada korporatiivklientidele täielikku IT outsourcingut, sh PC- ja kesksüsteemide teenuseid, andmesidet, tarkvaraarendust ja -juurutust, konsultatsioone ja lahenduste jaoks vajalikku riistvara. MicroLinki gruppi kuuluvad MicroLink Eesti, Lätis paiknevad MicroLink Latvia ja Baltijas Datoru Akademija ning Leedu tütarfirmad MicroLink Data, Fortech IT ja MicroLink Netcoms. Ettevõtte IT-äride käive ületab aastas 600 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing