Elcoteq ehitab uue tehase Peterburi lähedale

Annika Matson 30. juuni 2004, 00:00

14 700 ruutmeetrise tehase ehitusega on kavas alustada selle aasta viimases kvartalis. Tehas loodetakse valmis saada 2005. aasta sügisel.

?Alates 2005. aastast vajame suuremat tootmisvõimsust mobiiltelefonide ja telekommunikatsioonivõrkude valdkonnas. See investeering peab tagama meie Euroopa klientide täieliku varustatuse ning samal ajal tugevdama meie liidripositsiooni telekommunikatsiooniseadmete tootjana kiiresti kasvaval Venemaa turul,? ütles Elcoteqi asepresident Jukka Jäämaa.

Elcoteqi uus tehas läheb koos maa ja ehitusega maksma 15 miljonit eurot (234,7 mln kr). Tehases loodetakse tööle võtta 1500 inimest. Esimese tehase ehitas Elcoteq Peterburi 1997. aastal, kus töötab 170 inimest.

Soome investeerimispanga Mandatum Stockbrokersi analüütik Esa Hirvonen ütles, et see uudis annab Elcoteqi aktsiale kindlasti tuult tiibadesse. See näitab analüütiku sõnul, et telekommunikatsioonisektoris on jätkuvalt tõusuruumi. Hiljuti teatas kompanii ka, et suurendatakse tootmist Indias.

Hirvonen soovitab aktsiat osta, hinnasiht on kuue kuni 12 kuu perspektiivis 18 eurot. Eile lõpetas aktsia kauplemise 2 protsenti plussis 15,3 euro tasemel.

Teise Soome investeerimispanga Conventum Securitiese analüütik Jari Honko seevastu kinnitas Elcoteqi müügisoovitust pärast Venemaa tehase ehitamise avalikustamist. ?Seda uudist on oodatud juba kaua ja selles polnud midagi uut,? ütles Honko. Ta lisas, et firma on juba pikka aega andnud signaale, et kavatseb laiendada tegevust kiiresti kasvaval Venemaa turul ning nüüd tuli ka lõpuks teade, et kavatsetakse ehitada keskmise suurusega tehas. Samuti pole tema sõnul sel uudisel mingit tähelepanuväärset positiivset mõju aktsiale. Aktsia hinnasihiks on määratud 13 eurot.

Ka Nordea Securitiese analüütik Janne Rantanen soovitab Elcoteqi aktsiat vähendada. Rantaneni sõnul kuulub Elcoteqi strateegiasse, et tootmine viiakse ka sellesse riiki, kust oodatakse telekommunikatsioonituru kiiret kasvu.

Mobiiltelefonide arvu kasv ja ka võrkude laienemine on Venemaal kasvamas väga kiiresti. ?See uudis rõõmustab rohkem pikaajalist investorit, sest tehas alustab tööd alles 2005. aasta lõpus ning rahavoog võib paraneda alles 2006. aastal,? ütles Rantanen.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing