Börsiülevaade: Estiko lõppvaatus

30. juuni 2004, 10:35

Ligi seitse aastat Tallinna börsil noteeritud Estiko E-aktsia jaoks on täna viimane kauplemispäev.

Estiko aktsiatega alustati Tallinna börsil kauplemist 5. septembril 1996. Aktsia esimese päeva sulgemishinnaks jäi 25,50 krooni. Pärast kolme fondiemissiooni on toona aktsiaid ostnud inimese aktsiate arv kasvanud 2,67 korda ehk praeguses vääringus tähendaks toonane hind 9,55 kroonist aktsiahinda.

Samas tuleb arvestada, et suur osa investoreid sai Estiko aktsionäriks alles 1997. aasta mail, mil aktsiate avaliku emissiooni käigus müüdi investoritele pool miljonit aktsiat hinnaga 40 krooni aktsia kohta (fondiemissioone arvestades võrduks see praegu 20 kroonise aktsiahinnaga). Kokku on seitsme aasta jooksul maksnud ettevõtte dividende vaid korra ? 1998. aasta kevadel 1 kroon aktsia kohta.

Hetkel soovib ettevõte börsilt lahkuda, pakkudes investoritele aktsia kohta 13,40 krooni (läbi börsisüsteemi on võimalik saada täna veel ka 14,08 kroonist hinda).

Seega võib oletada, suur osa Estiko aktsiasse investeerinuid on jäänud omadega miinusesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing