1. juuli 2004 kell 10:52

Aegna liinil seilava laeva nimeks sai Aegna

Tänasest kuni 12. septembrini Tallinn-Aegna laevaliinil teenindav alus on tänasest registrisse kantud uue, eestipärase nimega Aegna.

Saaremaa Laevakompanii (SLK) juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul on Aegna liinil sõitmine osa SLK strateegiast muuta oma profiili paindlikumaks. ?Üritame uute projektide kaudu veidigi maandada riske, mis on tekkinud keskkonnas, kus kolme kuu pärast lõpeb leping Lääne-Eesti saarte ja mandri vaheliste parvlaevaliinide teenindamiseks,? ütles ta. ?Lisaks mõjutas pakkumise tegemist tõik, et meil oli sellele liinile sobiv laev just ostmisel. Seetõttu õnnestub uus liin ka logistiliselt kiiresti käivitada?, lisas Rihvk.

Norrast ostetud 1979. aastal ehitatud alus Aegna mahutab 93 reisijat ning laeval on olemas ka kraana, mille abil toimib ka kaubavedu, teatas ettevõte.

Tallinnast Linnahalli Lindaliinide kai juurest väljuvad reisid kõikidel nädalapäevadel välja arvatud teisipäeval kell 9.00, 11.00 ja 17.00, reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti lisandub veel kella 19.00 reis. Aegnast toimuvad reisid kõigil nädalapäevadel välja arvatud teisipäeval, kell 10.00, 12.00 ja 18.00, millele lisandub reedeti ja nädalavahetuseti kell 20.00 väljuv reis.

Reisija täispileti hind on 75 krooni, sooduspilet õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele maksab 50 krooni. Tasuta sõidavad liinil alla 7-aastased lapsed ja sügava puudega isikud.

1997.-1998. aastal teenindas laevakompanii reisijaid Pirita-Aegna-Naissaare liinil.

Hetkel kuum