USA keskpank pani võlakirjad liikuma

Raivo Sormunen 02. juuli 2004, 00:00

Keskpank andis oma kommentaaris märku, et hiljutised inflatsiooni kiirenemise märgid ei pane teda agressiivselt intressimäärasid tõstma. Investorid, mis ootavad lähitulevikult järk-järgulist kuid mõõdukat intresside tõstmist, ostsid võlakirju ja viisid USA kümneaastase valitsuse võlakirja tootluse 4,69%-lt 4,58%ni ehk viimase kuu madalaimale tasemele.

Eile aga hakati võlakirju Euroopas müüma, kuna ootused täna avaldava USA juunikuu tööturunäitajate suhtes on kõrged. Bloomberg News andmeil ootavad analüütikud keskmiselt, et kuuga lisandus riigis juurde 250tuhat töökohta ning eelpool mainitud võlakirjade tootlus tõusis 4,62%ni.

Analüütikute hinnangul arvestab keskpank intresside tõstmisel kõige enam olukorraga tööturul. Kui aprillikuu 346tuhandele ja maikuu 250tuhandele töökohale lisandub juunis veel veerand miljonit töökohta võib keskpank analüütikute hinnangul tõsta baasintressimäära igal järgneval koosolekul vähemalt 0,25% võrra ja seda kuni aasta lõpuni. Kokku on USA keskpangal sel aastal veel neli istungit. Järgmine toimub neist juba 10. augustil.

HBOS Plc peaökonomisti Adam Chester arvates võib aasta lõpus tõsta see kümne aastase valitsuse võlakirja tootluse 5%ni. Singapore Mitsubishi Trust & Banking kaupleja Akio Shimizu sõnul rõhub majandust endiselt aga inflatsioonisurve ning tööturu näitajad viivad augustis järjekordse 0,25% baasintressimäära tõusuni. ?Ma usun võlakirjahindade langusse,? lisas Shimizu, kes soovib oma võlakirjaportfelli mahtu vähendada kui 10. aastaste valitsuse võlakirjade tootlus langeb alla 4,5%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing