Börsikommentaar: Hansapanga tõusule aitas kaasa Eesti ühinemine ERM2ga

02. juuli 2004, 10:10

Hansapanga aktsia hinna tõus uuele rekordtasemele kahal järjestikusel päeval on tingitud ka Eesti liitumisest valuutavahetussüsteemiga ERM2.

Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia hind kerkis eile uuele rekordtasemele 110,00 kroonile, kusjuures aktsia hind on kerkinud kogu selle nädala.

Üheks aktsia hinna tõusu põhjustajaks on kindlasti Eesti ühinemine valuutavahetussüsteemi ERM2-ga. Koos Leedu ja Sloveeniaga astutud samm eristab meid nüüd selgelt ülejäänud Euroopa Liidu uutest liikmesriikidest. J.P. Morgan Flemingi fondijuht Mark Robinson, kelle portfellis on ka Hansapanga aktsiaid lausus nädala alguses uudisteagentuurile Bloomberg, et valuutavahetuse mehhanismiga ühinemine annab võimaluse saada investeeringuid, mida taolise suurusega riigid muidu ei saaks. Niigi odav raha muutub nende kolme riigi jaoks veelgi odavamaks.

Hansapank reageeris aga võimalikule laenuraha odavamaks muutumisele hoopis intressimarginaali suurendamisega. Nimelt, fikseeritud intressiga eluasemelaen on 2,5 kuni 3,25 protsendipunkti võrra suurem kui kuue kuu Euribor, ujuvintress aga vaid 1,2 protsendipunkti. Seega on oodata peagi Hansapanga intressimarginaali veelgi suuremat kasvu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing