Marian Vahuri: mind laimavad vaid ametiisikud

02. juuli 2004, 15:38

Tiesenhauseni maja asjus kohtupingil istuv ja ulatuslikku maksupettusse kistud jurist Marian Vahuri ütles, et teda laimavad vaid ametisikud.

?Olen siiralt veendunud, et peale ametiisikute ei leia te ühtegi kodanikku, kellel oleks minu aadressil halba öelda selle kohta, et ma olen ebaaus ja ülekohtune,? kommenteeris Vahuri. ?Viimastest ajakirjanduslikest artiklitest jääb aga mulje, et ma olen röövel, pätt ja kaabakas ning noorte neitsite vägistaja. Ise ei tea küll endal ühtegi süüd olevat, veel vähem sellist, et võiksin olla negatiivne kangelane number üks.?

Vahuri märkis, et teab ise kõige täpsemini, mis on sündinud ja milles teda süüdistada võidakse. Vahuri jättis samas vastamata küsimusele, kas teda on maksualase kriminaalmenetluse raames üle kuulatud ja mida ettevõtetele, kus tema maksupettuse toimumise ajal juhatuse liige oli, ette heidetakse.

Vahuri nimel on äriregistrisse kantud 280 firmat. ?Kindlasti on nendest minule kuuluvad firmad kõigest 1-3 ettevõtet ning ülejäänutel juhtudel olen olnud ainult nende firmade asutaja ja edasimüüja,? selgitas Vahuri. ?Kuid mäletan, et viimati olen selliseid tehinguid firmade müügiga sooritanud aastaid tagasi. Seega, kui mõni isik on sooritanud mingeid tehinguid nende firmade nimel, siis ikka nende endi riisikol ja vastutusel ning minul pole õrna aimugi missuguseid toiminguid nemad teinud on.?

Vahuri ütles, et ei ole tutvunud ega soovi tutvuda end puudutavate maksumenetluse toimikutega saamaks teada, mida ametiisikud sinna kirjutanud on.

Maksupettuste uurimise keskus algatas möödunud aasta 16. jaanuaril kriminaalmenetluse, mis uurib mahukat maksupettust, kuhu on kistud Marian Vahuri firmad.

Prokuratuuri andmetel on veel vara öelda, kui palju riigile kahju tekitati ja mitu firmat skeemis osaleb. Uurimine loodetakse lõpetada sügiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing