Osaühingute registreerimine hoogustunud

02. juuli 2004, 15:17

Eesti väärtpaberite keskregistris on hoogustunud osaühingute osade registreerimine.

2004. aasta alguses registreeris oma osad keskregistris keskmiselt kaheksa osaühingut, mais ja juunis on see arv tõusnud 18-ni mõlema kuu kohta. Kokku on oma osad Eesti väärtpaberite keskregistris 30. juuni seisuga registreerinud 374 osaühingut.

Eesti Väärtpaberikeskuse tegevdirektor Kaidi Oone sõnul näitas sellel kevadel registreeritud osaühingute seas läbi viidud küsitlus, et Eesti väärtpaberite keskregistris olemine annab osadega tehingute tegemisel kokkuhoiu nii kuludes kui ka osanike ajas.

Osaühingud toonitasid eraldi seda, et ostu-müügi tehingute läbiviimisel ei ole vajalik kõikide osapoolte üheaegne kohalolek. Mõned osaühingud märkisid ka, et registreerimine on suurendanud ettevõtte usaldusväärsust partnerite silmis ja hõlbustanud välisosaniku kaasamist.

'Meil on hea meel, et osaühingud hakkavad hindama keskse elektroonilise registri eeliseid. Küsitluse põhjal võib hinnata, et osaühingute arv registris tõuseb ka edaspidi,' märkis Kaidi Oone.

30. juuni seisuga oli Eestis 5382 aktsiaseltsi, mis on kümne seltsi võrra vähem kui aasta alguses. Vastavalt esimese poolaasta statistikale asutatakse Eestis kuus keskmiselt kaheksa aktsiaseltsi. Keskmiselt 11 seltsi kuus kujundab ennast ümber osaühinguks või lõpetab tegevuse.

Kui 2003. aasta teises pooles oli ülekaalus aktsiaseltside ühinemine või ümberkujundamine osaühinguteks, siis 2004. aasta kevadperioodile oli omane aktsiakapitalide suurendamine ja ärinimede muutmine.

Väärtpaberite üle peab arvestust HEX Tallinna gruppi kuuluv Eesti väärtpaberikeskus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing