2. juuli 2004 kell 7:29

Wall Streetil algas poolaasta tugeva langusega

USA aktsiaturgudel algas teine poolaasta tugeva langusega, aktsiate kukkumise peapõhjustajateks olid tehnoloogiaettevõtted ja autotootjad.

Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> kukkus 101,32 punkti ehk 0,97 protsendi võrra, mis on indeksi suurim kukkumine alates mai algusest. USA autotootjate müügitulemused olid juunis väga kehvad, mistõttu General Motorsi <GR#US.GM> aktsia hind kukkus 2,38 protsendi võrra 45,48 dollarini, Fordi <GR#US.F> aktsia hind kaotas aga koguni neli protsenti oma väärtusest ja sulgus 15,02 dollaril.

Peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> kukkus koguni 1,57 protsenti 2015,55 punktini. Investeerimispanga Morgan Stanley analüütik Mark Edelstone oli pangasisesel koosolekul avaldanud arvamust, et kiibitootja Inteli <GR#US.INTC> teise kvartali käive jääb allapoole analüütikute ootusi. Ametlikku kinnitust kuuldustele ei saadud, kuid aktsia hind kukkus ikka 2,1 protsendi võrra 27,02 dollarini, vedades kaasa kogu ülejäänud pooljuhttoodete sektori, mistõttu Philadelphia börsi pooljuhitootjate indeks kukkus koguni 4 protsenti.

Nagu sellest veel vähe oleks, on aktsiaturgudele taas muret valmistamas nafta hind, mis on New Yorgi kaubabörsil kallinenud 3 dollari võrra barrel.

Hetkel kuum