Klassikapärlid Oistrahhi Festivalil

Kersti Inno 09. juuli 2004, 00:00

Oma esimesel kontserdil Pärnus mängib Peterburi orkester Antonin Dvoraki kuulsaima teose Üheksanda sümfoonia ?Uuest Maailmast?, mis loodud New Yorgis aastail 1892-1895, mil Dvorak oli New Yorgi konservatooriumi direktor. T?ehhi teemadega on helilooja põiminud spirituaalimeloodiaid, mida ta väga armastas.

Koos noore eduka soome pianisti Antti Siiralaga tuleb ettekandele Johannes Brahmsi Esimene klaverikontsert, mis pianisti sõrmede all teinud läbi tuleproovi mitmel konkursil. Viimane võit maailma ühel raskemal pianistide konkursil läinud sügisel Inglismaal Leedsis oli 24-aastasele Siiralale juba kuues rahvusvaheline tunnustus.

13.juulil ühinevad Peterburi orkestriga Baltimaade hinnatuim koor suurvormides ? riiklik koor Latvija ning solistidena meil hästi tuntud leedu lauljad Asta Krik??iunaite ja Algirdas Janutas, nende kõrval lätlanna Antra Biga?a ning noor tõusev soome bariton Arttu Kataja. Andres Mustoneni dirigeerimisel esitatakse Dvoraki Stabat Mater. Selle suurteose tohutu menu 1883.aastal Inglismaal tähistas helilooja rahvusvahelise tunnustuse algust.

Mõlemat kontserti saab kuulata ka Klassikaraadio otseülekandes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing