Saaremaa suvemuusika festival paelub mitmekesisusega

Christel Karits 09. juuli 2004, 00:00

Muusika kõlab Karja, Pöide ja Muhu Katariina kirikus Liival, Kuressaare lossis, Loona mõisas Kihelkonnal, Rüütli tervisekeskuses Kuressaares ja muidugi festivali sünnikohas Mustjala kirikus. Suvist meeleolu lisavad vabaõhukontserdid Kärla pargis ning Ninase puhkekülas. Järjekorras kümnenda muusikapeo esinejate hulgas on väljapaistvad eesti muusikud ning külalised Austraaliast, Hispaaniast ja Rootsist.

Avakontserdil laupäeval 10. juulil kell 19 Mustjala kirikus mängivad Norras elav eesti organist Ines Maidre ja viiuldaja Arvo Leibur, kavas saarlase Peeter Süda, Norra heliloojate Griegi ja Svendseni ning klassikute Bachi, Corelli ja Vivaldi looming. Samal õhtul kell 22 astuvad Ninase puhkekülas rannakividel publiku ette festivali üks nimekamaid esinejaid Austraalia d?ässpianist ja helilooja Mark Isaac, tihedate Eesti-kontaktidega USA löökpillimängija Brian Melvin ning meie juhtivaid d?ässmuusikuid Toivo Unt. 11. juulil on Kuressaare lossis renessansiaja kavaga Hortus Musicus, 12. juulil aga sopran Heli Veskus ja organist Andres Uibo Mozarti kirikumuusikaga Karja kirikus. Sellele järgneb 13. juulil operetitähtede Tiiu Lauri ning Voldemar Kuslapi kontsert Loona mõisas. 14. juulil mängib Tobiase keelpillikvartett Arvo Pärdi ja Giuseppe Verdi teoseid Pöide kirikus, 15. juulil musitseerivad Kärla pargis d?ässimehed Villu Veski, Austraalias elav eesti juurtega pianist Henri Peipman, Taavo Remmel ja Toomas Rull, 16. juulil on Muhu kirikus koos Eesti silmapaistvamad klarnetistid Toomas Vavilov, Madis Kari ja Vahur Vurm ning klarnetiprofessor Kjell-Inga Stevensson ja Ahto Jondorf Rootsist.

Festivali lõppkontsert pakub flamenkorütme ja silmailu, 17. juulil kell 22 kõlavad tulised hispaania meloodiad Kuressaare tervisekeskuses Rüütli, esinejateks kitarrist Pepe Justicia ning Claudia ?evt?enko flamenkostuudio tantsijad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:25

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing