Tania Maria ehib Tabasalu Jazz Festi

Madli-Liis Parts 09. juuli 2004, 00:00

Ehkki nime poolest uus, on Tallinna külje all juba aastaid peetud vahvat vabaõhufestivali, kus mängitakse kergelt kaasaelamist lubavat d?ässilist muusikat. Vanasti kandis üritus Tabasalu Bigband Festi nime. Kuigi nimi uus ja sündmuse kontseptsioongi veidi muutunud, jäi kõik hea alles ? õhkkond on mõnusalt muretu ega sea tulijaile tingimust olla ?tark ja tõsine? publik. Tullakse pere- ja sõpruskonniti, trehvatakse tuttavatega, keda ehk nähti viimati just samal üritusel aasta tagasi, kustutatakse janu ja näksitakse näljapeletust. Vabaõhusündmusele kohaselt tõrjutakse nii mõnedki sääserünnakud. Ja muidugi elatakse kaasa laval toimuvale, seda eelkõige ja innuga.

Festivali muusikamenüü on Euroopa festivalide tasemel. Peaesineja on tänavu Euroopa kõige mainekamatel d?ässifestivalidel tuuriv Brasiilia d?ässi kuningannaks tituleeritud Tania Maria koos Viva Brazil kvartetiga. Tema ühtaegu intensiivne ja rohmakas mahlakus ning samal ajal peen lauljanatuur on samavõrd köitev kui tema sütitav klaverimäng. Energialaeng pühapäeva õhtuks on garanteeritud.

Tabasalu Jazz Festile jagub mitmekülgset ja rahvusvahelist elamust veelgi. Laupäev lõpeb eksootilise trummikontserdiga, kus sugestiivseid rütmiraginaid tekitab löökriistamängijate kollektiiv Drum Prana. Nendega liitub tantsutrupp Zahira. Sellele eelneb kummardus Brecker Brothersi ja John Coltrane?i muusikale. Laval on tuntud d?ässmuusikuid Soomest, Rootsist ja USAst. Nii Drum Pranas kui Coltrane?ile pühendatud Eurozone?is saab kuulda-vaadata virtuoosset löökpillimängijat Brian Melvinit, kelle pilliarsenal sisaldab suurt valikut löökriistu paljudest maailma eksootilistest paikadest.

Pühapäevane programm on kuni Tania Maria tulekuni kell 22 vaoshoitum. Festivali korraldajad soovitavad tähelepanu pöörata erakordse tehnikaga vibrafonimängijale Dominik Bukowskile Poolast ning Norra löökpillivirtuoosile Erik Smithile, kes alustab kontserdiõhtut Jaak Sooääre trioga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing