Turismiuudised

Indrek Kald 09. juuli 2004, 00:00

Täna avab Tallinnas uksed uus, Ülemiste hotell. Tallinna-Tartu maantee ääres lennujaama ja Ülemiste ostukeskuse vahele jäävas endises Aerofloti hotellis on 132 tuba. Hotelli osadest tubadest avaneb vaade Ülemiste järvele. Hotelli põhiklientideks oodatakse välismaalasi, kuid oma lennuvälja naabrusesse jääva asukoha tõttu sobib see ka neile, kes peavad varahommikul Tallinnast välja lendama. Kolmetärnihotelli tuba maksab alates tuhandest kroonist. Lisaks 132 toale on seal ka sajakohaline konverentsikeskus, restoran, saun, jõusaal ja ööklubi. Viiekorruselise hotelli ehitus läks maksma 100 miljonit krooni.

Estonian Air pakub juulist võimalust registreerida liinilendude reisijail end lennule sõidupäevale eelneval päeval ajavahemikus kell 12-21. Nii saab vältida eelkõige varahommikustel lendudel lennule registreerimise järjekorras seismist. Eelmisel päeval lennule registreerimine on soovituslik ja suunatud eelkõige käsipagasiga reisijatele, teatas Estonian Air. Kui reisija on oma pileti registreerinud ja vajadusel ka pagasi ära andnud eelmise päeva pärastlõunal, mil lennud ei välju nii väikeste vahedega ja seega on järjekordades ka vähem reisijaid, siis on tal soovitav olla lennujaamas vähemalt 40 minutit enne väljalennu aega. Lennujaamas tuleb minna otsejoones turvakontrolli, ületada riigipiir ning olla lennule minekuks valmis 20 minutit enne väljalendu. Kui reisija hommikul lennukile mingil põhjusel ei jõua, jääb tema lennule registreeritud pagas Tallinnasse ja pilet loetakse kasutatuks.

Varahommikul väljub Tallinnast suhteliselt väikeste vaheaegadega viis Estonian Airi 113kohalist lennukit, lisaks ka t?ehhide CSA suur lennuk ning ka Finnairi lennuk. Estonian Air ja Tallinna lennujaam soovitavad olla lennujaamas poolteist tundi enne lennuki väljumist. Tallinna lennujaamas lõpeb lennule registreerimine 35 minutit enne lennuki väljumisaega.

Sellest nädalast augusti lõpuni sõidab kolm korda päevas Pärnu lahele kruiisile Saaremaa Laevakompaniile (SLK) kuuluv parvlaev Hiiumaa. Laev väljub kesklinnast, Pärnu silla juurest iga päev kl 15, 18 ja 21. Reis lahel kestab kaks tundi. Laevakompanii klienditeenindusjuhi Anu Lombi sõnul näeb ettevõte potentsiaalsete klientidena kõiki suvekuudel Pärnus viibivaid inimesi. Parvlaev Hiiumaa võtab korraga peale kuni 143 inimest, reisijate jaoks on salongides istekohti üle 80, päikesetekile mahub korraga kuni 40 inimest. Hiiumaa on valmis teenindama eraldi üritusi ning kokkuleppel sõitma Pärnust kaugemale. SLK korraldab kruiisireise koostöös OÜga Suvekruiisid. Suvekruiiside projektijuhi Meelis Kopli sõnul maksab ühe kahetunnise reisi pilet täiskasvanutele 150 kuni 200 krooni. Pilet sisaldab seilamist Pärnu lahel ja avamerel koos väikese meelelahutusprogrammiga. Lastele on sissepääs 50 krooni, mudilased saavad sisse tasuta. Parvlaeva Hiiumaa pikkus on 52,7 meetrit ja laius 10,52 meetrit. Lisainfo www.suvekruiisid.ee

1966. aastal Norras ehitatud parvlaeva Hiiumaa kruiisid Pärnu lahel algavad kesklinna silla juurest.

Täna algas kuu aega kestev Savonlinna ooperifestival, kuhu saab osta nn ooperi-lennupakette. Hermann Reiside pakutavad paketid sisaldavad tellimuslendu Helsingi-Savonlinna-Helsingi, 1. klassi ooperipiletit, transporti lennujaamast Savonlinna, suupisteid kontserdi vaheajal ja kohaliku saatja teenuseid Savonlinnas. Näiteks 22. juuli etenduse ?Hoffmanni lood? hind on 5560 krooni inimese kohta. ?Hoffmanni lugudes? teeb kaasa ka Anneli Peebo. Müügitingimuste kohaselt on broneering kohe siduv ja tellitud paketti tühistada ega tagastada pole võimalik. Lisatasu eest tuleb võtta piletid Tallinn-Helsingi-Tallinn ja ööbida tagasisõidul Helsingis. Sellesuvine festival kestab 7. augustini. Lisainfot ooperifestivali kohta saab veebilehelt www.operafestival.fi. Savonlinna turismiinfo asub lehel www.savonlinna.fi.

Estravel koos partneritega pakub võimalust osaleda 21. augustil toimuval Helsingi maratonil soodushinnaga. Enne 21. juulit makstud paketi hind on 1499 krooni ühe osaleja kohta, sellest 1017 kr moodustab maratoni registreerimistasu. Erihind sisaldab laevapiletid Tallinn-Helsingi-Tallinn, maratoni osalemistasu, jooksunumbrite laevale toimetamist ja bussisõitu Helsingi Läänesadamast Olümpiastaadionile. Paketi eest peab tasuma samaaegselt broneerimisega. Tänavune Helsingi maraton on järjekorras juba 24. Seekord kulgeb jooksudistants kümne kilomeetri ulatuses ka piki Helsingi rannajoont. Jooksu start antakse laupäeval, 21. augustil kell 15 Paavo Nurmi kuju lähedalt. Helsingi maratoni kohta leiab infot internetist aadressilt www.sul.fi/hcm.

Nädala eest alustas 93kohaline reisi-kaubalaev Aegna regulaarreise Tallinn-Aegna liinil. Esmaspäeval, kolmapäeval ja neljapäeval teeb laev kolm reisi väljumisega Tallinnast kell 9, 11 ja 17 ning väljumisega Aegnalt kell 10, 12 ja 18. Reedest pühapäevani teeb laev neli reisi päevas, sest eespool toodud väljumistele lisandub reis Tallinnast kell 19 ja Aegnalt kell 20. Tallinn-Aegna-Tallinn pilet maksab 75 krooni, õpilastele ja pensionäridele 50 krooni. Alla seitsmeaastastele lastele on sõit tasuta. Sõit linnahalli kai juurest saarele kestab vaid paarkümmend minutit. Saaremaa Laevakompanii sõidutab reisijaid Aegnale 12. septembrini. Kaks kümnendit tagasi külastas Aegnat suvel ligi 30 000 inimest, saarel töötas mitukümmend puhkemaja. Täna tegutseb Aegnal vaid üks, Flora puhkemaja, kus peetakse firmade suvepäevi ja korraldatakse lastelaagreid. Tallinn eraldas tänavu Aegna laevaliikluse jaoks 300 000 krooni.

Estravel pakub oma partneri, Soome firma Finnmatkat kaudu võimalust lennata augustis Helsingist päikeselisele Kreeta saarele 2300 krooni tavahindadest soodsamalt. Selline soodustus kataloogihindadest kehtib teatud sihtkohtades ja hotellides väljumistel vahemikus 12.-26. august. Kreeta reisi kataloogihind ühe inimese kohta on 6870 kuni 10 250 kr. Hinnas sisaldub lend Helsingist sihtkohta ja tagasi, majutus hotellis ja soomekeelse esindaja teenused sihtkohas. Soodushinnad kehtivad vaid teatud väljumistel ühenädalastele reisidele. Vabade kohtade olemasolu muutub pidevalt. Sooduspakkumise broneerimistasu on 354 krooni paketi kohta. Soodushinnad kehtivad ainult uutele tellimustele. Kreeka on Eesti kodanikele viisavaba.

Silje Line müüb suvel edasi-tagasi pileteid Helsingisse kiirlaevadel SuperSeaCat III ja SuperSeaCat IV soodushinnaga. Täiskasvanu peab maksma pileti eest 330 kr (normaalhind on 500 kr), 6-17aastase lapse pilet maksab 190 kr (normaalhind 300 kr). Alla kuueaastane laps saab koos vanematega reisida tasuta, kuid koht tuleb talle siiski broneerida. Soodushind kehtib Helsingisse ja tagasi sõiduks iga päev kuni 15. augustini väljumistel Tallinnast hommikul kell 7:30 ja Helsingist õhtul kell 21:40.

Edasi-tagasi reis peab olema sooritatud samal päeval. Silja Line?i kiirlaevad sõidavad Tallinna Reisisadama D-terminalist otse Helsingi südalinna Makasiiniterminali. Sõiduaeg kestab 1 tund 40 minutit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing