Valga maavalitsus tunnistas ATKO Liinide tõrjumist konkursilt

12. juuli 2004, 00:00

Valga maavalitsus tunnistas riigihangete ametis, et kõrvaldas põhjendamatult Valga maakonna bussiliinide teenindamise riigihanke konkursilt ATKO Gruppi kuuluva ASi ATKO Liinid, teatas ATKO Grupp.

Riigihangete amet tühistas Valga maavanema korralduse. ATKO Grupi nõukogu esimehe Arvo Sarapuu sõnul on see paari kuu jooksul juba teine kord, kus Valga maavalitsus otsib põhjust, kuidas parima pakkumise teinud ATKO Liine riigihanke konkursilt kõrvaldada.

Mai algul rahuldas riigihangete amet esimese ATKO Liinide kaebuse, tühistades maavalitsuse sellekohase määruse. 16. juunil andis Valga maavanem välja uue korralduse, millega kõrvaldas ATKO Liinid teist korda. See korraldus avanuks tee riigile ebasoodsama pakkumise teinud senise Valga maakonnaliinide teenindaja ASi Trakmain võitjaks tunnistamisele.

Arvo Sarapuu kinnitusel, kes ise aastatel 1989?1997 Järva maavanema ametit pidanud, on riigile parimat hinna ja teenuse pakkuja asemel kohalike eelistamine maakondades sarnastel liinihangetel kahjuks väga levinud. Näiteks kuulutas riigihangete amet paari nädala eest ATKO Gruppi kuuluva ASi Harjumaa Liinid kaebuse peale suunatuks Tartu maakonna bussiliinikonkursi, kus tingimused olid seatud nii, et võita sai vaid kohalik ettevõte, kes samu liine teenindas juba varem.

Juuni lõpus lükkas Tallinna halduskohus tagasi Lääne maavalitsuse katse kaevata kohtusse riigihangete ameti otsus, mis kuulutas seadusega vastuolus olevaks Läänemaa liinihankekonkursi.

Sarapuu arvates ei lähtu maavalitsused riigihanke mõttest leida vaba konkurentsi õhutades soodsama hinnaga parim teenuse osutaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing