Kontrollreidil tuvastati esimesed alkoholimüügi keelu rikkujad

12. juuli 2004, 12:35

Tallinna hinna- ja tarbijakaitse teenistuse kontrollreidil eile hilisõhtul ja täna öösel avastati kaks seaduse rikkumist, teatas Raepress.

Alkoholi müüdi selleks keelatud ajal Statoili Järve teenindusjaama kauplusest ja alkoholi õnnestus kaasa osta Pääsu hotelli baarist.

Hinna- ja tarbijakaitse teenistuse järelevalve osakonna juhataja Peeter Ühtegi sõnul müüs Statoili Järve teenindusjaama kaupluse müüja talle kontrollostul õlut ning hotelli Pääsu baarist müüdi kaasa kinnises pakendis õlut. 'Vastavalt määrusele, on keelatud toitlustus- ja majutusettevõtte müügikohtades müüa külastajatele suletud pakendis alkohoolseid jooke kaasaviimiseks,' selgitas Ühtegi. ' Toitlustus- ja majutusettevõtetes võib jooke serveerida vaid kohapeal tarbimiseks.'

Mõlema juhtumi puhul on algatatud väärteoasi. Kontrollreidid alkoholi müüvatesse kauplustesse jätkuvad.

Vastavalt linnavolikogu kehtestatud määrusele ei ole möödunud kolmapäevast lubatud kauplustes müüa mingit alkohoolset jooki õhtul kella 23-st kuni kella 8-ni hommikul.

Alkoholiseaduse kohaselt karistatakse alkohoolse joogi jaemüügi eest ajal, mil selle müük ei olnud lubatud, rahatrahviga kuni 18 000 krooni ja juriidilist isikut kuni 50 000 krooniga. Ühtlasi võib alkoholiseaduse alusel kohaliku omavalitsuse volikogu poolt kehtestatud kitsenduste ja piirangute rikkumisel kustutada majandustegevuse registris märke alkohoolse joogi jaemüügi õiguse kohta kauplusele, kus rikkumine aset leidis.

Samuti on keelatud alkoholi müük turgudel asuvates kauplustes ja supelrandades. Ajutistes ehitistes asuvates kauplustes on lubatud müüa ainult kuni 6% kangusega alkohoolseid jooke. Toitlustusettevõttest väljaspool siseruume asuvas hooajalises laienduses on aga lubatud alkohoolse joogi serveerimine ainult toitlustusettevõtte siseruumist.

Alates 15. aprillist 2005 on lubatud kange alkohoolse joogiga kaubelda vaid kauplustes, mille üldpind on vähemalt 75 ruutmeetrit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing