12. juuli 2004 kell 8:55

Ericssoni ja Scania aktsiad kasvatasid perekond Wallenbergide valdusfirma Investor varasid

Rootsi perekond Wallenbergide valdusfirma Investor AB varad kasvasid viiendat järjestikkust kvartalit, teatas Bloomberg.

Varad kasvasid eelkõige tänu Ericssoni ja Scania aktsiate tõusule.

Firma varade puhasväärtus kasvas eelmises kvartalis 2,1 protsenti 93,5 miljardi Rootsi kroonini (159 miljardi Eesti kroonini) ehk 122 Rootsi kroonini (207 Eesti kroonini) aktsia. Wallenbergide perekonna esindajad kuuluvad kolmandiku Stockholmi börsi OMX indeksisse kuuluvate ettevõtete nõukogudesse.

Ericssoni aktsia hind kerkis teises kvartalis 6,2 protsenti. Rootsi suuruselt teine veoautode tootja aktsia hind kerkis sama aja jooksul 11 protsenti. AstraZeneca aktsia hind, mis on Investori suurim investeering, langes 1,9 protsenti, ABB aktsia hind kukkus koguni 8,3 protsenti.

Hetkel kuum