PRIA asub kokku ostma ka teravilja

Liis Kängsepp 13. juuli 2004, 11:24

Lisaks või ja lõssipulbri sekkumiskokkkuostule hakkab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) alates novembrist kokku ostma ka teravilja.

PRIA pressinõuniku Heli Raametsa sõnul on teravilja sekkumiskokkuostu hinnaks määratud 1585 krooni tonnist ning hind kasvab iga kuuga umbes 7 krooni võrra (0,5 eurot). Teravilja kokkuost kestab 1. novembrist 31. maini ning sellel pole sarnaselt või kokkuostuga piiranguid, vaid riigile saab teravilja müüa kogu aeg. Samas saab PRIAle müüa teravilja koguseid, mis on suuremad kui 80 tonni.

?Iga põllumees saab ise otsustada, kas ta müüb oma vilja riigile või kellelegi teisele,? sõnas Raamets.

Eile teatas PRIA, et Euroopa Komisjon otsustas avada või sekkumiskokkuostu Eestis. Mai algusest saab PRIAsse müüa lõssipulbrit. Kummagi artikli müügi vastu siiani keegi huvi tundnud ei ole, kuna praegu saavad tootjad turult paremat hinda kui PRIAst ning PRIAsse müümisele eelneb hulk bürokraatiat.

Näiteks peab Raametsa sõnul piimatööstus taotlema PRIA tunnustust, mis täna on olemas vaid AS-l Põlva Piim. Täpsemat teavet piimatoodete sekkumiskokkuostu kohta leiab <#PRIA kodulehelt=http://web.pria.ee/turukorraldus/piimatoodete_sekkumi/>.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing