13. juuli 2004 kell 15:58

Eesti raadiojaamade omanik tõusis Skandinaavia suurimaks

Eesti raadiojaamade Power Hit Radio ja Star FMi omanik MTG omandas 6,6% Norra P4 raadiojaama aktsiatest ja tõusis Skandinaavia suurimaks raadioringhäälinguks.

Rahvusvaheline meediakontsern Modern Times Group MTG AB teatas täna, et omandas firmalt Indusriförvaltnings AB Kinnevik 6,6% P4 Radio Hele Norge ASA aktsiatest, vahetades need Metro Internationali A-klassi aktsiate vastu.

Tehingujärgselt tõusis MTG osalus raadiojaamas P4 12 798 328 aktsia ehk 39,7 protsendini kogu aktsiakapitalist. MTGst sai Skandinaavia suurim raadioringhääling, kuna P4 on Norra suurim kommertsraadiovõrk. Esimeses kvartalis oli raadiojaama igapäevane kuulatavus Norras 24% ning leviala umbes 75%.

MTG Radio teatas samas, et sõlmis koostööleppe NRJ Group S.A.ga, mille kohaselt läheb Rootsis MTG Radiole üle 20 NRJi raadiojaama tegevjuhtimine ja reklaamimüük. Kümme NRJi raadiojaama nimetatakse ümber jaamadeks RIX FM ning seitse saavad nime Lugna Favoriter. Ülejäänud kolm NRJi raadiojaama, mida kantakse üle vastavalt Stockholmis, Göteborgis ja Malmös, säilitavad NRJi kaubamärgid. Kokkuleppe kohaselt suletakse Stockholmi MTG Radio raadiojaam Power Hit.

MTG osaleb Rootsi üheksakümnest kommertsraadiojaamast neljakümne üheksas ja plaanib raadiote kuulajaskonda kasvatada. Kasvu toetab RIX FMi leviala suurenemine 69 protsendilt 88 protsendile.

Hetkel kuum