Suurtel börsifirmadel üle poole triljoni dollari vaba raha

Tõnis Oja 14. juuli 2004, 00:00

Kõigi aegade suurim rahamasin on tarkvaragigant Microsoft, mille bilansis oli märtsi lõpu seisuga 56,4 miljardit dollarit (712 miljardit krooni) ning eelmise kvartali lõpuks (millega lõpeb ka fiskaalaasta) ennustavad analüütikud, ulatub see 60 miljardi dollarini. Analüütikud usuvad, et Microsoft ostab tagasi 40 miljardi dollari eest aktsiaid.

24 kompaniil on bilansis sularaha või selle ekvivalente vähemalt 5 miljardi dollari väärtuses. Paljud neist on tehnoloogiafirmad, nagu Hewlett-Packard (15 mld USD), Intel (13,1), Cisco (8,9) IBM (8,5), Motorola (8,4), kuid nende hulgas on ka eri valdkondades tegevaid, alates naftagigandist ExxonMobil, kelle bilansis olev raha hulk (15,9 miljardit dollarit) jääb alla vaid Microsoftile, ja lõpetades farmaatsiakompaniiga Pfizer (14,0).

Teine võimalus raha hulka vähendada, on kompaniide ülevõtmine, kuid vaatamata sellele, et ühinemiste ja ülevõtmiste hulk üha kasvab, ei ennustata lähiajaks suurt ülevõtmislainet, kirjutas ajakiri. Julged ülevõtmised on ikka veel erandiks, mitte reegliks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing