Börsikommentaar: kahjum on kahjum

14. juuli 2004, 09:43

Analüütikud ennustavad, et Eesti Telekom sai eelmises kvartalis dividendide ja nendelt maksude väljamaksmise tõttu kahjumit.

Analüütikuna on mulle kõik selge ja arusaadav. Kuid samas on teada, et börsiettevõtted avaldavad oma majandustulemusi kvartaalselt ning investorid jälgivad neid väga hoolikalt. Seetõttu tekitabki mõningast arusaamatust rahandusminister Taavi Veskimägi ettepanek Eesti Telekomi aktsionäride üldkoosolekul suurendada dividendimäära kolmandiku võrra 12 kroonini aktsia kohta. Kui ministri ettepanek oleks mingipärast läbi läinud (mis iseenesest oli tegelikult mikroskoopilise tõenäosusega), oleks Eesti Telekomi kvartalikahjum olnud kindel ja küllaltki suur.

Olgugi, et kvartalikahjum on seletatav ja loogiline, jääb kahjum kahjumiks. Tänapäeval saavad olla kahjumis ettevõtetest börsil edukad olla vaid internetifirmad ja tegelikult needki enam mitte. Või oli ministri ettepanek lihtsalt näitemäng võitluses TeliaSoneraga?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing