Juulis algavad Sakala Keskuse ümber trassivahetustööd

14. juuli 2004, 10:43

Folkloorifestival Baltika lõppedes uksed sulgenud Sakala Keskuse ümber algavad juulikuus trasside ümberehitustööd.
Esmajärjekorras alustatakse kaevetöödega side-, vee- ja kanalisatsioonitrasside väljavahetamiseks. Kaevetööd Sakala Keskuse juures kestavad orienteeruvalt kaks kuud, teatas ettevõte.

AS Uus Sakala sai Tallinna Säästva Arengu ja Planeerimise Ametilt loa alustada juulikuus Sakala Keskuse juures kaevetöödega trasside uuendamiseks. Tegemist on ettevalmistava etapiga peatselt algavaks keskuse rekonstrueerimiseks. AS Uus Sakala on sel aastal Sakala keskuse projekteerimis- ja arendustegevusse investeerinud juba 7,3 miljonit krooni.

AS Uus Sakala nõukogu liikme Peeter Rebase sõnul saab edaspidise ümberehituste käigus täiesti uue näo Sakala Keskuse suur saal, mis viib ürituste korraldamise kvaliteedi uuele tasemele. ?Valmiskujul enam kui 1800-kohalist saali on võimalik kasutada nii kontsertide ja teatrietenduste, kui ka suurte konverentside ning mitmesuguste festivalide tarvis,? ütles Rebane.

Rekonstrueerimise käigus ehitatakse saali kaasaegseima tehnoloogiaga varustatud 16 meetrise läbimõõduga lava koos lavatorniga. Samuti muudetakse põranda kallet ning kujundatakse ümber rõdude paigutus lava suhtes. ?Kõik selleks, et tagada publikule igalt istekohalt parim vaade,? ütles Rebane. ?Loomulikult paigaldame saali ka mugavad uued toolid ning uue heli- ja valgustehnika.?

Teatri- ja kontserdisaali projekteerimist konsulteerivad eksperdid arhitektuuribüroost Mesbur Smith Architects, mis on spetsialiseerunud just meelelahutusarhitektuurile. Mesbur Smith Architects on muuhulgas ka maailmakuulsa Toronto teatri Canon Theatre projekteerijaks.

Kuigi kavas on Sakala Keskuse suure saali täielik rekonstrueerimine, soovib AS Uus Sakala säilitada mõningaid praeguse sisekujunduse huvitavamaid detaile ? näiteks marmorpõrandad, lühtrid ning seintel asuvad klaasvitraažid. ?Need unikaalsed elemendid on omaette vaatamisväärsusteks ning kuuluvad Eesti arhitektuuri ajaloopärandisse,? märkis Peeter Rebane. Tallinna Keskkonnaameti soovil muudeti ka projekti nii, et säiliksid Teatriväljakut ääristavad puud. Hetkel on käimas projekteerimistööd hoone välimuse ja fassaadidega, mis saavad oma lõpliku ilme lähikuudel. Fasaadidest on plaanis säilitada Rävala puiestee poolne osa ning nn torn.

Sakala Keskuse uuendamise projekt näeb ette hoonesse ning kavandatud juurdeehitustesse integreeritud kultuuri- ja vaba aja keskuse rajamist. Lisaks multifunktsionaalsele saalile on uude keskusesse planeeritud kobarkino, raamatu- ja muusikapood, kunstigalerii, uue meedia keskus, terviseklubi ja palju muud. Sakala Keskusesse kolivad ka Eesti Filmi Sihtasutus, Tallinnfilm ja mitmed teised kultuuriinstitutsioonid. Plaani kohaselt avab uuenenud Sakala Keskus esimestele külalistele uksed 2006. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing