Nokia võttis Intelilt teatepulga üle

Romet Kreek 16. juuli 2004, 00:00

Eile võttis peksupoisi rolli üle Nokia, kes teatas kvartalitulemused. Nendest hullemad olid aga kolmanda kvartali kasumi- ja käibeootus. Mõlema osas ootab firma langust, kuna konkurentsi tõttu tuleb hindu kärpida. Firma mobiiltelefonide turuosa vähenes II kvartalis 31 protsendile, võrreldes I kvartali 32 protsendiga. Siiski polnud turuosa langus nii hull kui esimeses kvartalis, mil see langes kolm protsendipunkti. Dow Jonesi skeptikust kolumnist Matthew Curtin kirjutas, et teise kvartali mobiiltelefonide üksuse 20 protsendist madalam tegevuskasumimarginaal võib praegu paista pettumustvalmistav, kuid aasta lõpus võib see juba näida raskesti saavutatavana. Siiski leiab ta, et 11,5 mld euro suuruse rahavaru ja tugeva rahavooga firma võib endale lubada hindade kärpimist ja sellises ulatuses raha suunamist arendus- ja uurimistegevusse, mida konkurentidel on raske teha.

?Väljavaade ei paista hea ? see on üsna madal ootus,? ütles Nordea fondijuht Jarmo Nieminen Bloombergile. ?Nende telefonid lihtsalt ei müü, kuna konkurentide mobiiltelefonid on palju atraktiivsemad.?

Aktsia hind kukkus läbi kümne euro tasemest. Ühekohalist aktsiahinda pole Nokia aktsia puhul nähtud pärast 1998. aastat. Aktsia kukkus eile kella 17ks 13,4 protsenti, 9,84 eurole. Aktsiaga kauplemine avaned eile Helsingis 11,49 eurose hinnaga. Päeva sees kõikus aktsia 11,75 ja 9,33 euro vahemikus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing