Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Püsiühendusega internetti ei saa veel kasutada igas hotellitoas

    Erinevates hotellides on internetiseerituse tase vägagi erinev. WiFi ühendust saab valitud kohtades kasutada pea igas hotellis, tubades on aga internet veel vähe levinud. Uurisime valdavalt ärireisijatele orienteeritud hotellide kohta, kas ja kus nende kliendid internetti kasutada saavad.
    Reval Hotell Olümpias on WiFi leviala aulas, kohvikus, restoranis ja sviitide korrusel. Korrustel 6?12 on internetiühenduse valmidus igas numbritoas ? st klient saab oma sülearvuti ühendada internetiga sama kergelt kui vooluvõrguga. Numbritoas oleva interneti kasutamise eest lisatasu ei küsita.
    ?Osades Olümpia hotelli tubades on internetivalmidus olnud juba mitu aastat. Esimene aasta oli interneti kasutatavus hotellitubades väga väike, siis aga hakkas see kiiresti kasvama. Meie kliendid on meie pakutud internetiühendusega väga rahul, viimasel ajal on ka tihenenud olukorrad, kus klient juba broneeringut tehes küsib, kas meil tubades internetiühendus on. Süsteemid on töötanud tõrgeteta, ainsa probleemina võiks esile tuua selle et mõne VPN (Virtual Private Network - virtuaalne privaatvõrk) tarkvara vanemad versioonid on vahel problemaatilised ega lase kliente üle interneti nende firmade sisevõrku,? ütles Reval Hotell Olümpia infospetsialist Toivo Kiisk.
    Park hotellis on internet kahe korruse tubades, hotell Centralis aga ainult 11 peretoas.
    Ilma arvutita reisiva kliendi jaoks on Revali keti hotellides eraldi internetituba, Park hotellis aga internetikiosk. Hotelli klientidele on need tasuta, kuid ajapiiranguga 30 minutit.
    Express hotelli numbritubades internetiühendust ei ole, küll aga on WiFi leviala nii aulas kui kohvikus.
    Scandic Palace hotellis levib WiFi kuuenda korruse konverentsiruumides ning esimesel korrusel fuajees. Veidi üle 50% tubades on ka püsiühenduseks LAN-võrgupistik. Hotelli klientidele on nii WiFi, kui ka LAN (Local Area Network ? kohtvõrk) hotellitoa hinna sees.
    Scandic St. Barbara külalised saavad küll WiFi kaudu netis olla restoranis ja vastuvõtu juures, aga tubadest on võimalik ainult modemiga sissehelistamisteenust kasutada. Ka Pärnus asuva Scandic Rannahotelli tubades ei ole interneti ühendust. WiFi levib fuajees, restoranis ja katusebaaris.
    Domina City hotellis kasutatakse RoomAccess süsteemi, kus igas toas on internetikoiski sarnane arvuti, millega klient saab veebilehekülgi vaadata ning hotelli ja linna kohta informatsiooni. Soovi korral võib klient ja kioski asemel oma sülearvuti võrku ühendada.
    Kõige kaasaegsem tundub olema Radisson SAS-i lähenemine tubade internetiseerimisele. WiFi levib hotelli igal korrusel ja igas toas. Igas toas on ka LAN võrgu pistik, kuhu saab klient oma arvuti ühendada. Osades tubades on hotelli poolt ka faksmodem, mida klient saab siis kasutada sissehelistamisteenuse kasutamiseks või fakside saatmiseks ja vastuvõtuks.
    Täpselt kuu aega tagasi ? sõlmisid hotellitubadele spetsiifilisi IT-lahendusi pakkuv ettevõte RoomAccess Estonia OÜ ja IT tehnika liisingfirma 3 Step IT OÜ ligi 130 miljoni krooni suuruse finantseeringut hõlmava lepingu, mis võimaldab hotellidel Eestis internetiseerida soodsalt kuni 5000 tuba.
    3 Step IT tegevjuhi Margo Lubergi hinnangul võimaldab pakutav teenus hotellitoad varustada kaasaegse IT tehnikaga, tekitamata seejuures hotelli haldava firma rahavoogudesse auku. ?Hotellidel ei ole enam vajadust teha investeeringuid kiiresti väärtust kaotavasse IT tehnikasse ning ise seda kasutusperioodi lõpus realiseerida?, selgitas Luberg.
    RoomAccess Estonia OÜ tegevjuhi Odd Moe sõnul on ettevõte Eesti turul eriti aktiivselt tegutsema hakanud pärast Domina City hotelli tehtud investeeringuid, mis tõestasid siinse turismituru nõudlust internetiseeritud hotelliruumide järele.
    Hetkel on läbirääkimised pooleli mitmete hotellidega, kuid hetkel ei saa veel avaldada, millises hotellis järgmisena hakatakse tube internetiseerima. Vastuseks küsimusele kaua võtab ühe hotelli internetiseerimine aega, ütles Moe: ?Umbes 3 kuud, selle ajaga jõuame tarnida vajaliku riistvara, teha kaabeldustööd ja panna tubadesse terminalid üles.?
    Kristjan Saar
    Domina Hotels & Resorts arendusjuht
    Alates möödunud aasta septembrist on RoomAccessi pakutava spetsiaalselt hotellitubadele väljatöötatud lairibaühendusega varustatud Domina City hotelli 68 hotellituba. Esmakordselt Eestis katsetatud süsteem on töötanud häireteta ning selle kasutatavuse protsent hotelli külastajate seas kõrge.
    Igas toas on meil klassikalise lauaarvuti asemel on kasutusel võrguarvuti, ehk kõhn klientarvuti. See on pisike ning vaikne, ilma kõvakettata masin mille ainsaks tegevuseks on kliendile pildi näitamine LCD kuvaril ning kasutaja käskude vastu võtmine hiire ja klaviatuuri kaudu, kogu töö teeb ära üks võimas server.
    Peale internetis surfamise on kliendil võimalik kasutada infomenüüd ? ekraani alumises osas on lingid näiteks Tallinna puudutavale infole, meelelahutusele, hotellikülastajatele mõeldud intranetti.
    Suur pluss süsteemi juures on see et meil ei ole tubades 68 PC tüüpi arvutit, mille administreerimine IT-osakonnal oleks paras pealu. Teine suur pluss on see, et kui PC arvutid vananevad kiiresti, siis meil töötab rakendus ühe võimsa serveri peal. Meil tuleb ainult ühte masinasse aegajalt uut riistvara soetada.
    Oma sülearvutiga kliendid saavad võrguarvuti välja lülitada ja oma arvutile hotellitoas võrgukaablist püsiühenduse. Teenus on meil tasuline, hinnad on viimasel ajal langenud olles praeguseks 3 eurot ööpäevas. Plaanis on 2005 aasta algusest loobuda interneti kasutamise eest tubades tasu küsimisest.
    Wifi levib meil hotelli aulas, kohvikus. Seda kasutatakse suhteliselt palju ? tihti on näha inimesi ? ka mitte kliente, notebook laual, kohvitass kõrval, tööd tegemas.
    Ahti Nigol
    Sokos Hotel Viru, müügijuht
    Interneti kasutamise võimalus meie hotelli klientidele on väga oluline teenus.
    Ennekõike äriklientide seas, aga ka puhkusel viibivad kliendid soovivad lugeda elektronposti või vaadata oma kodumaal ilmuvaid uudiseid.
    Eriti oluline on see teenus aga ärireisijatele, kes palju hotellides peatuvad ning tihti kodust eemal on. Meil näiteks ööbivad Finnairi piloodid ja meeskond ning nende puhul on see väga oluline teenus. Üldiselt küsivad väga paljud ärikliendid interneti kohta juba broneeringut tehes.
    Sokos Hotel Viru pakub klientidele mitmeid lahendusi.
    Kõikides äriklassi tubades on võrgukaabli abil võimalik pääseda internetti. Vajalik on siis oma sülearvuti olemasolu, kaabli saab klient hotelli vastuvõtust. Meie klientidele on see teenus tasuta. See võimaldab kliendil mugavalt oma hotellitoas veel ka õhtusel ajal töötada.
    Kevadel valmisid Sokos Hotel Viru uued 93 äriklassi tuba ja seal on lisaks eelpool mainitud ühendusele võimalik minna internetti läbi televiisori ehk PAY-TV kanali. Klientidele on selleks toas infrapunakiirega töötav klaviatuur, mida on mugav ka näiteks voodis lesides kasutada. See teenus on tasuline, 100 kr ööpäev.
    Wifi teenust saab klient kasutada esimesel korrusel lobbys, teisel korrusel konverentsifuajees ja kõikides konverentsiruumides. Samuti on võimalik kasutada Wifi teenust kõikides Sokos Hotel Viru restoranides ja baarides. Teenus on tasuline, 10 kr ööpäev. Kui klient lülitab sisse oma arvuti, siis ilmub tema ekraanile info.
    Teenusest sooviv klient peab saatma teatud numbril tasulise SMS-i, maskumusega 10 kr ja talle saadetakse parool vastu.
    Kui kliendil ei ole mobiiltelefoni, siis saadab hotelli duty manager oma mobiililt sms-i ja lisab selle summa kliendi toa arvele. See teenus kehtib ainult majutuvatele klientidele.
    Hotelli esimese korruse fuajees asub ka Computer Corner, kus kõik majutuvad kliendid pääsevad internetti 24 h ööpäevas tasuta. Hotellis mittemajutuvatelt klientidelt kasseeritakse 150 krooni tunni eest.
    Püüame tagada kõikidele klientidele, nii puhkuse- kui ärireisijatele võimalikult mugava ligipääsu internetile.
    Autor: Alar Pardla
  • Hetkel kuum
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Netflix sai miljoneid kliente juurde, kuid aktsia langes ikka
Voogedastusplatvorm Netflix üllatas Wall Streeti esimeses kvartalis miljonite uute klientidega, kuid aktsia taandus järelturul sellegipoolest.
Voogedastusplatvorm Netflix üllatas Wall Streeti esimeses kvartalis miljonite uute klientidega, kuid aktsia taandus järelturul sellegipoolest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
LHV tippjuht lahkub ametist
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Novira Capitalil sai Riias valmis ärikvartal
Eesti kinnisvaraarendaja Novira Capital ja Leedu investeerimisfondi Evernord Real Estate Fund III koostöös valmis Riia kesklinnas 70 miljonit eurot maksma läinud ärikvartal Novira Plaza.
Eesti kinnisvaraarendaja Novira Capital ja Leedu investeerimisfondi Evernord Real Estate Fund III koostöös valmis Riia kesklinnas 70 miljonit eurot maksma läinud ärikvartal Novira Plaza.
Eelarvenõukogu: riigivõlg kasvab kiirelt
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.