Börsikommentaar: Hansapank päästis börsikäibe

16. juuli 2004, 14:56

Tallinna Börsil oli kauplemine loid, kuid peale kella 14.00 sooritati suuremaid tehinguid Hansapanga aktsiatega, mis tõid kaasa korraliku börsikäibe.

Börsi käive oli 40,5 miljonit krooni. Lõviosa käibest andis Hansapanga aktsia, millega sooritati tehinguid ligi 39 miljoni krooni eest, teistest aktsiatest ületas miljoni krooni piiri vaid Eesti Telekomi aktsia. Mõlemad aktsiad langesid, Telekom vajus 0,3 protsenti ja Hansapanga aktsia liikus 0,6 protsenti madalamale tasemele.

Täna oli kuu kolmas reede, mis tähendab juulikuu optsioonide lõppemist. Optsioonireede toob tavaliselt kaasa suuremad liikumised, kuid tänase päeva kohta seda küll väita ei saa.

Hollandi suurpank ING tõstis Eesti Telekomi hinnasihi 7 euro (ligi 110 krooni) tasemele ja soovitab jätkuvalt aktsiat hoida. Käesoleva aasta puhaskasumiks prognoosib ING 1,02 miljardi krooni, 2005. aasta kasumiks peaks panga ootuste kohaselt kujunema 1,32 miljardit krooni ja 2006. aastal 1,33 miljardit krooni. Kui prognoosid peaksid paika pidama, on käesoleva aasta hinna-kasumi suhe 14,3 ja järgmisel aasta P/E suhteks kujuneb 11.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing