Keskkonnaminister moodustab Tartu lähistele loodushoiu alasid

16. juuli 2004, 11:08

Keskkonnaminister Villu Reiljan moodustab Tartu maakonda kuusteist loodushoiu ala, teatas ministeerium Ametlike Teadaannete kaudu.

Moodustatavad hoiualad on järgmised: Age org, Emajõe suudmeala, Idaoja, Kallaste, Lahepera, Lavatsi järv, Mustjärv, Peeda jõgi, Raja-Kärevere, Sootaga, Viisjaagu, Väägvere, Võrtsjärv, Elva jõgi, Ilusa oja ja Peipsi.

Nende alade kaitse alla võtmist taotles keskkonnaministeeriumi loodusosakond tänavu aprillis. Alad kuuluvad Natura 2000 võrgustiku alade hulka, kuid asuvad väljaspool seniseid kaitsealasid.

Planeeritavate hoiualadega saab tutvuda kuni 14. augustini Tartumaa keskkonnateenistuses ning Tartu ja Alatskivi, Haaslava, Kambja, Konguta, Laeva, Meeksi, Mäksa, Nõo, Peipsiääre, Piirissaare, Rannu, Rõngu, Tartu ja Vara vallavalitsustes ning Elva ja Kallaste linnavalitsuses. Avalik arutelu toimub 23. augustil Tartumaa keskkonnateenistuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing