LEAB ostis Intrinsic Electronicsi pankrotivarad

16. juuli 2004, 12:18

Eestis tootmist alustav Rootsi elektroonikatootja ostis reedel Intrinsic Electroncsi pankrotivarad.

Pankrotihaldur Peeter Allikvere sõnul maksis LEAB varade eest 1,725 miljonit krooni ja käibemaksu. Firma sai endale Intrinsicsile kuulunud elektroonikatehase seadmed, büroomööbli ja müümata jäänud laos seisnud seadmed.

'Kindlasti oli tegu hea pakkumisega,' oli Allikvere kindel.

Intrinsic Electronics läks pankrotti tänavu märtsis, mil firma juht ja suuromanik rootslane Sten Mogard oli sunnitud ise kohtusse viima pankrotiavalduse. Selleks hetkeks oli 70?100 miljonit krooni aastakäibeks plaaninud firma saanud töötada vaid aasta ja kaks kuud. 2003. aasta käive oli 4,2 miljonit krooni, kahjum 8 miljonit.

Mitmete elektroonikatootjatega läbirääkimisi pidanud LEAB alustab Eestis tootmist augustis Intrinsic Electronicsi endistes ruumides Mustamäel Laki tänaval. Firma toob osa tootmisest Põhja-Rootsis Lövangeris asuvast tehasest Eestisse, investeerides esimesel aastal siia 4,2 miljonit krooni. Intrinsic Electronics investeeris siia 12 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing