Lepingutingimused kohustuslikud

Tiia E. Tammeleht 19. juuli 2004, 00:00

Töölepingu sõlmimisel peavad pooled lähtuma hea usu põhimõttest. Kui enne lepingu sõlmimist on lepingutingimustes jõutud põhimõtteliste kokkulepeteni, tuleb neist ka juhinduda. Seega, kui tööandja kinnitas töösoovijale, et tema suhtes kohaldatakse teatud (seaduslikke) tingimusi, on töösoovijal õigus neid lepingu sõlmimisel tööandjalt ka nõuda. Kui töötaja tööandjaga töölepingut sõlmides talle varemantud lubaduste täitmist ei nõudnud ning nõustus alla kirjutama töölepingu, milles nimetatud lubadused ei kajastunud, loetakse, et ta oli olemasolevate tingimustega nõus. Seega võib töötaja nõuda ennekõike tingimusi, milles on töölepingus kokku lepitud. Küll on aga pooltel alati õigus kokkuleppel lepingutingimusi muuta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing