Maksuamet puhastas käibemaksukohustuslaste registrit

ÄP 19. juuli 2004, 00:00

Alates tänasest on maksuhalduri veebilehe alarubriigis ?Muu? avaldatud nimekiri kõigist isikuist, kes ei ole esitanud käibedeklaratsioone vähemalt viimase kuue maksustamisperioodi kohta ning on seetõttu käibemaksukohustuslaste registrist kustutatud, teatas maksuamet. Nimekirja värskendatakse kord kuus ning sinna sattunud ettevõte püsib nimekirjas ülespanemise kuupäevast kolm kuud.

Kustutatud käibemaksukohustuslaste nimekirja avaldamisest peaks olema eelkõige kasu maksumaksjale, et tal oleks parem ülevaade oma tehingupartneritest. Lisaks on kogu aeg olnud maksuhalduri veebilehelt võimalus kontrollida, kas ühe või teise registrikoodiga ettevõte on käibemaksukohustuslane või mitte.

Käibemaksukohustuslaste registrist kustutatud ettevõte või FIE ei tohi lisada käibemaksu oma müüdud kaupade ja teenuste maksustavale väärtusele. Kui ta on arvele käibemaksu lisanud, on tal see kohustus deklareerida ja eelarvesse tasuda. Ettevõtetel, kes on soetanud kaupu ja teenuseid käibemaksukohustuslastena registreerimata isikult, ei ole õigus sisendkäibemaksu mahaarvamiseks. Ettevõtted, kes on registrist kustutatud, peavad esitama siiski aastaaruande ja muud maksudeklaratsioonid.

Käibemaksukohustuslaste registri andmete jälgimine ja korrastamine on pidev protsess, mille käigus kustutatakse registrist äriühingud, kes ei ole täitnud seadusest tulenevat kohustust esitada käibedeklaratsioone.

Kõnealune tegevus hoiab ära käibemaksukohustuslaste numbri kasutamise isikute poolt, kelle eesmärgiks ei ole majandustegevusega tegelemine, vaid maksupettuste eesmärgil käibemaksukohustuslase numbri omamine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing