Tööandjate Keskliit tunnustab haridusministeeriumi tegevust

19. juuli 2004, 14:07

Tööandjate Keskliit tunnustab haridus- ja teadusministeeriumi, kes plaanib
ettevõtted vabastada töötaja koolituskulude erisoodustusmaksust.

?Keskliit tõstatas vajaduse koolituskulude maksuvabastusest kolmepoolsetel läbirääkimistel käesoleva aasta alguses. Hea meel on näha, et probleemile on asutud valitsuse tasandil lahendust otsima,? ütles Tööandjate Keskliidu juhataja ning täiskasvanuhariduse nõukogu aseesimees Tarmo Kriis.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et haridus- ja teadusministeerium valmistab ette dokumenti, mis vabastaks tööandjad töötaja koolituskulude pealt tasutavast erisoodustusmaksust. Üks eelnõu eesmärke on tuua senisest enam haridustee pooleli jätnud inimesi koolipinki tagasi.

Ettepanekule jätta koolituskulud erisoodustusmaksuga maksustamata seisab aga vastu rahandusministeerium, kes kardab sotsiaalmaksu laekumise ohtusattumist.

Tööanjate Keskliidu hinnangul on koolituskulude maksustamine vastuolus elukestva õppe ja inimressursi arendamise põhimõtetega. Praeguse maksusüsteemi juures on Kriisi sõnul problemaatiline koolituslepingu sõlmimine tööandja ja töötaja vahel, samuti tööandja poolt läbiviidud kvalifikatsiooni tõstva koolituse maksustamine.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing