Delta Air Lines sai viimase 25 aasta suurima kahjumi

20. juuli 2004, 10:35

Delta Air Lines sai teises kvartalis suure kahjumi, mis pani New York Timesi artikli alusel Standard Poorsi firma reitingut alandama.

Delta teenis teises kvartalis ligi kahe miljardi dollari suuruse kahjumi. Delta Air Lines kaotas 1,96 mld dollarit ehk 15,96 dollarit aktsia kohta. Viimasest neljateistkümnest kvartalist on firma kaotanud raha kolmeteistkümne kvartaliga.

Firma aktsia hind tõusis eile kaheksa protsenti, 5,94 dollarile.

Ilma erakorraliste kuludeta oleks firma kaotanud 312 mln dollarit ehk 2,55 dollarit aktsia kohta. Firma käive kasvas 13 protsenti, 3,96 mld dollarile. Aasta eest teenis firma 184 mln dollarilise kasumi, tänu erakordsele föderaalsele turvatasude tagastamisele. Ilma selle tuluta oleks firma saanud 237 mld dollarilise kahjumi.

Eile hilisõhtul alandas reitinguagentuur Standard and Poors sel aastal teist korda Delta reitingut varasemalt B miinuselt CCC plussile. Reitinguagentuur teatas, et Delta reitingu väljavaade on jätkuvalt negatiivne, mis tähendab seda, et järjekordne reitingu alandamine on võimalik. Agentuur hoiatas, et Delta pankrotioht on kasvanud.

Delta teatas, et nende prognoosi alusel läheb sel aastal firmale lennukikütus mullusest 680 mln dollari võrra kallimaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing