LHV omandab osaluse Leedu investeerimispangas

22. juuli 2004, 11:16

LHV (AS Lõhmus Haavel amp; Viisemann) omandab osaluse Leedu investeerimispanga Hermis Finansai, teatas LHV.

Ühinemise tulemusena moodustub Balti riikide suurim investeerimispank, millel on kontorid Tallinnas, Riias ja Vilniuses.

LHV juhatuse esimehe Rain Tamme sõnul on jõutud kokkuleppele Hermis Finansai partneritega aktsiate vahetuse osas, mille tulemusel saavad Hermise partneritest LHV partnerid.

Kuigi LHV pakub senistel turgudel laia skaalat investeerimispangateenuseid, keskendutakse sel aastal eelkõige ettevõtete nõustamisele ühinemiste ja ülevõtmiste ning kapitali kaasamise alal.

Tamm ütles, et otsusele aktsiaid vahetada aitas kaasa Hermis Finansai pikaajaline kogemus ja referentsid - Leedu Gaasi ja Leedu Energia võlakirjaemissioonide korraldamine ning klientide edukas nõustamine mitmetes kapitali kaasamise, ühinemiste ning ettevõtete omandamise ja võõrandamise protsessides.

Hermis Finansai tegevdirektori Sarunas Skyriuse sõnul annab finantsnõustamine üle Balti riikide võimaluse Leedu klientidele Eesti ja Läti turul ning toob uusi investoreid Leetu. Lisaks annab ühine tegutsemine Leedu klientidele parema ligipääsu Eesti suhteliselt aktiivsemale kapitaliturule.

Alates 1998. aastast on Hermis Finansai nõustanud üle 40 kapitali kaasamise ning ettevõtete ühinemis-, omandamis- ja võõrandamistehingut, mille koondväärtus ulatub üle 1 miljardi liti. Hetkel on Hermis Finansai partnerid Sarunas Skyrius ja Karolis Pocius. Ettevõte loodi investeerimispanganduse osakonna eraldumisel Hermis pangast ning selle järgneval müügil ettevõtte juhtkonnale.

Investeerimispank LHV asutati 1999. aastal. Selle aja jooksul on LHV nõustanud üle 50 tehingu koguväärtuses üle 5 miljardi krooni. LHV on maailma suurima sõltumatute ettevõtete ülevõtmisi ja ühendamisi nõustavate firmade ühenduse M amp;A International liige.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing