26. juuli 2004 kell 7:07

PM: Ärimehed tõrjuvad töötajaid juhtkonnast

Ettevõtjad ei ole erinevalt ametiühingutest eriti vaimustatud töötajate määramisest Euroopa äriühingute nõukogudesse, kirjutab Postimees.

Sotsiaalministeeriumist läheb lähipäevil kooskõlastamisringile töötajate kaasamise seaduse eelnõu, mis näeb ette muu hulgas ka võimaluse, et töötajad saavad oma esinduse firma juhatusse, mis tegutseb vähemalt kolmes riigis.

Seadus on osa kevadel mitmeid diskussioone põhjustanud seaduse eelnõust, mis nägi ette samasuguse korralduse laiendamist ka kohalikele ettevõtetele. Siinseid firmasid puudutavad punktid võeti toona aga päevakorrast maha ning nende üle hakatakse arutlema uuesti sügisel.

Reval Hotelligrupi juhatuse liikme Feliks Mäguse sõnul ei peaks töötajate esindaja nõukokku kuulumist küll seadusega reguleerima.

Praeguse eelnõu kohaselt tekib töötajate esindaja kaasamise kohustus näiteks neil firmadel, millel on Euroopa Liidu liikmesriikides kokku vähemalt 1000 töötajat, sealhulgas alates 150 töötajast vähemalt kahes riigis.

Tööandjate Keskliidu juhi Tarmo Kriisi sõnul tingivad töönõukogude loomise ja osaliselt ka töötajate nõukogudesse kaasamise ELi vastavad direktiivid, mille miinimumnõuetega tuleb Eesti seadusandlus vastavusse viia.

Hetkel kuum