EPL: Krediitkaartidel kahtlane broneering

27. juuli 2004, 08:51

Internetipood DVD Pacific broneeris krediitkaardi omanike arvetel 1 USA sendi ehk 13 Eesti senti, kirjutas Päevaleht.

?Ma ostan netist asju alates 1995. aastast, seni pole minuga midagi sellist juhtunud,? ütles tallinlane Ivar, kes ostis DVD Pacificust plaate ning avastas üllatusega oma krediitkaardi arvelt sellise broneeringu. 1 USA sendi ehk ligi 13 Eesti senti oli broneerinud tundmatu firma nimega E-Cleaning.

Kohe pöördus Ivar kaardi väljastanud Ühispanka, kes mõni aeg hiljem suutis broneeringu kaotada.

DVD Pacificuga asju ajades on krediitkaardiprobleeme tekkinud teistelgi eestlastel.

DVD Pacific teatas kohe pärast üle maailma laekunud kaardiomanike kaebusi, et ei ole välistatud, et internetikaupluse andmebaasidele on häkkerid ligi pääsenud ja varastanud kliendiandmeid, sealhulgas ka krediitkaardi andmeid. Samas viidati sellele, et kurjategijad oleksid broneerinud suuremad summad.

Ühispanga divisjoni direktori asetäitja Meelis Nurga sõnul on väikeste summade broneerimisel tegemist internetipoe testautoriseerimisega, mida tehakse kaardinumbri kontrolliks. Kui arvel broneeritakse näiteks 13 senti, siis ei ole see tema sõnul mitte tehing, vaid ajutine broneering, mis teatud aja pärast automaatselt kustutatakse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing