Rekordmadal eluasemelaen meelitab kliente

Alvar Jõgeva 28. juuli 2004, 00:00

Eluasemelaenude intressid olid juunis rekordmadalad, soodustades laenubuumi jätkumist.

Kuigi Euribor on hakanud tõusma, kukkus eluasemelaenude intress kõigi aegade madalaimale tasemele. Kroonides antava eluasemelaenu intress langes 4,2 protsendini juunis, olles kahel eelneval kuul 4,4 protsendil, mis oli tol ajal rekordmadal tase. Kuna Euribor on tõusnud ja laenuintress langenud, siis tähendab see pankadele väiksemaid laenumarginaale.

Eraisikute laenujääk kasvas kuuga 3 protsenti, 23,4 miljardi kroonini. Eraisikute võetud laenud on kasvanud jõudsalt, aastaga on laenujääk kerkinud rohkem kui poole võrra. Pankade kampaaniad ja madalad intressid on tekitanud suure huvi eluasemelaenude vastu.

Pangad otsivad üha uusi võimalusi, kuidas kliente võita. Näiteks Ühispank tuli välja 40 aasta pikkuse eluasemelaenuga, mis on suunatud eelkõige noorele perele, kes soovib soetada uue ja kvaliteetse korteri või eramu. Pikk laenugraafik võimaldab esialgu väiksemaid ja jõukohasemaid kuumakseid, pere finantsolukorra paranemisel on võimalik laen tagasi maksta ka varem. Siiski kasutavad vähesed nii pika tähtajaga laenu. Samas on mujal maailmas väga pika tähtajaga laenud levinud, ka Lätis ja Leedus pakutakse 40- aastase graafikuga eluasemelaene. Seega võiks uus toode kliente võita ka Eestis.

Ettevõtete liisingutabel

Ettevõtete laenutabel

Laenu ja liisingutabelid on esitatud PDF formaadis, kui Teie browser ei toeta seda formaati soovitame installeerida siit oma arvutisse Adobe Acrobat Reader

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing