27. juuli 2004 kell 6:55

USA aktsiaturgudel: Dow muutus 0,00 protsenti, Nasdaqi koondindeks selle aasta madalaim

USA aktsiaturgudel langes Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,30 punkti ehk 0,00 protsendi võrra, Nasdaqi koondindeks langes selle aasta madalaimale tasemele.

Laiemat turusektorit iseloomustav S P 500 indeks langes 0,20 protsendi võrra 1084,04 punktini, mis on indeksi madalaim sulgemisväärtus viimase 7 kuu jooksul, peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete aktsiate hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC>kukkus koguni 0,54 protsendi võrra 1839,02 punktini. Nii madalal oli indeks viimati 10 kuud tagasi.

Languse eesotsas olid meditsiiniga seotud ettevõtet aktsiad. Maailma suurima ravimitootja, Pfizeri <GR#US.PFE> aktsia hind langes 1,73 protsendi võrra sellepärast, et konkurendil Merckil <GR#US.MRK> lubati hakata tootma kolesteroolivastast ravimit mis on Pfizeri Lipitori analoog. Mercki aktsia hind langes samuti (0,35%), aga viimasega koostööd teinud Schering-Ploughi <GR#US.SGP> aktsia hind kerkis 4,32 protsenti 19,56 dollarini. Pfizeri Lipidori käive on uudisteagentuuri Reuters teatel 10 miljardit dollarit aastas.

Hetkel kuum