Tartu linnavalitsus pidas esimese elektroonilise istungi

29. juuli 2004, 14:45

Tartu linnavalitsus pidas täna esimest korda elektroonilise istungi, kus istungil osalenud neljast linnavalitsuse liikmest kolm osalesid interneti vahendusel.

Linnapea Andrus Ansip võttis istungist osa kodust interneti vahendusel, abilinnapea Hannes Astok GPRS-võrgu ja sülearvuti abil Manilaiult ning abilinnapea Laine Jänes Pärnu suvekohvikust WiFit (traadita internet) ja sülearvutit kasutades.

Elektroonilise istungi tegid võimalikuks kiire mobiilside ja internetiühendus ning Tartu linnavalitsuse kasutatav elektrooniline dokumendihaldussüsteem, mis põhineb IBM GoPro tarkvaral ning mille on linnavalitsuse vajadustele kohandanud IBM Eesti spetsialistid, teatas linnavalitsuse pressiesindaja.

Ainsana füüsiliselt istungite ruumis viibinud abilinnapea Sven Illing mainis, et elektrooniline istung võimaldab suvisel puhkusteajal võtta linnal kiirelt vastu otsuseid. 'Suvi on peamine ehitusaeg ja on tähtis, et linnavalitsuse taha ei jääks toppama ehitusload ja planeeringud,' lausus Illing.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing