Nafta rekordhind ei heidutanud

Tõnis Oja 30. juuli 2004, 00:00

Vaatamata nafta hinna kerkimisele rekordtasemele, hakkas Dow Jonesi tööstuskeskmine kolmapäeval viimasel kahel kauplemistunnil kerkima ning jõudis päeva lõpuks plussi.

Maailma enim jälgitav aktsiaindeks kerkis 0,32 protsendi võrra 10 117,07 punktini, veetnud suurema osa päevast miinuses. Analüütikute sõnul oli indeksi tõus viimase kahe tunni jooksul tingitud peamiselt tehnilistest põhjustest, sest nähti, et Dow suutis jääda ülespoole psühholoogiliselt olulist 10 000 punkti taset. ?Kauplemine käib väga emotsionaalsel ja tihedal turul ning kõik vaatavad ühtesid ja samu tehnilise analüüsi tasemeid,? lausus uudisteagentuurile Reuters maaklerfirma Miller, Tabak & Co aktsiastrateeg Peter Boockvar.

Dow?d toetas ka indeksi suuruselt kolmas komponent Boeing, kes teatas oodatust parematest teise kvartali tulemustest, seda tänu eelkõige heale müügile militaarsektoris. Kompanii teenis kasumit 75 USA senti aktsia kohta ning tõstis nii selle kui ka järgmise aasta kasumiprognoosi. Analüütikud ootasid kasumit 47 senti aktsia kohta. Boeingu aktsia hind kerkis 1,6 protsendi võrra 49,01 dollarini.

Tehnoloogiasektoris langus jätkus, Nasdaqi koonindeks kukkus 0,58 protsenti, 1858,26 punktini.

Kui kolmapäeval oli aktsiaturgude tähelepanu keskmes nafta, siis eile juba naftakompaniid. Oodatust paremad teise kvartali majandustulemused teatas maailma suurim naftafirma Exxon Mobil. Kvartalis teenis naftahiid kasumit 5,79 miljardit dollarit ehk 88 USA senti aktsia kohta. Võrreldes aastatagusega oli kasum kasvanud 39 protsenti. Exxoni aktsia hind reageeris uudisele börsi esimestel kauplemistundidel tõusuga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:37
Otsi:

Ava täpsem otsing