Ajakiri Fortune soovitab Nokia aktsiat osta just praegu

30. juuli 2004, 11:17

Vaatamata turuosa kaotusele ja käibekasvu aeglustumisele soovitab majandusajakiri Fortune Nokia aktsiat osta.

Ajakirja sõnul on Nokia aktsia suur müügilaine (märtsiga võrreldes aktsia hind kukkunud pea poole võrra) suur ülereageerimine investorite poolt. Nokia aktsia p/e suhe (näitab mitu korda on aktsia hind kõrgem kasumist aktsia kohta) on tunduvalt madalam kui tema peakonkurentidel mobiiltelefonide turgudel, Samsungil ja Motorolal. Just sel põhjusel usuvad paljud analüütikud, et praegu on õige aeg Nokia aktsia ostmiseks. ?Neil on hulgaliselt vaba raha, väga hea kaubamärk ja nad on selle valdkonna võimsaimad tegijad,? lausus ajakirjale traadita sidemajandusele spetsialiseerunud analüüsikeskuse Charter Equity Research asutaja Ed Snyder. ?Ma ei kahtle, et aktsia hind põrkab tagasi,? lisas ta.

Vaatamata aktsia hinna langusele on Nokia endiselt mobiiltelefonide turul domineerijaks, mis annab talle eelise kiiresti kasvavatel suuremahuliste ja madala hinnaga telefonide turul Hiinas ja Indias. ?Nad võivad müüa telefone hinnaga alla 100 dollari ja ikka saada kasumit,? kommenteeris Fortunile Sanford C. Bernsteini analüütik Paul Sagawa.

Ehkki Nokial on suured probleemid kipuvad analüütikud ajakirja sõnul ära unustama, et kompanii on väga kasumlik. Analüütikud ootavad selle aasta kasumiks 86 USA senti aktsia kohta ja järgmisel aastal dollar. Nokial on ilusaim bilanss mobiiltelefonide tootjate hulgas ilusaim bilanss. Nokia dividenditootlus on 2,6% võrrelduna S P 500 ettevõtete keskmise 1,6 protsendiga.

Nokia aktsia hind on täna langenus 0,73 protsenti 9,54 euroni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing