Börsikommentaar: Baltika taas kasumis, kasum väikesevõitu

30. juuli 2004, 09:37

Baltika teatas eile õhtul poolaastatulemused. Ettevõte teenis kasumi, kuid see on väikesevõitu.

Baltika teise kvartali käive kasvas 27,8 protsenti, 138,73 mln kroonile. Mulluse 12,47 mln kroonise kahjumi kõrvale teeniti 1,14 mln kroonine puhaskasum.

Firma kuue kuu käibeks tuli 269,4 mln krooni ja puhaskasumiks 1,72 mln krooni.

Kui firma teeniks teisel poolaastal sama suure kasumi, kui esimesel poolaastast, oleks aktsia jätkuvalt väga kallilt hinnatud. Sel juhul teeniks firma ligi 0,62 krooni kasumit aktsia kohta, mis teeks eilse 26,29 kroonise sulgemishinna alusel aktsia hinna/kasumi suhteks (P/E) 42,7. See näitab, et aktsia hind on väga kõrgel või seda, et firma teenib väga vähest kasumit. Samas tasub Amazoni või Yahoo näite varal meeles pidada, et kui käimas on hullus, siis kõrge hind võib tõusta veel kõrgemale, olenemata aktsia absurdsetest suhtarvudest. Baltika aktsia puhul ehk sellist hullust veel pole. Kahtlemata on kasum parerm kui kahjum.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing