Eesti majandus kasvab oodatust enam

30. juuli 2004, 14:06

Rahandusministeeriumi täna avalikustatud majandusprognoosi kohaselt kasvab Eesti majandus 2004. aastal 5,6 protsenti.

Võrreldes kevadega tõstis ministeerium majanduskasvu prognoosi 0,3% võrra.

'Esimesel aastal Euroopa Liidu liikmena saab Eesti osa Euroopa kauaoodatud majanduskasvu taastumisest. Selline keskkond soodustab Eesti ekspordi mahtude suurenemist, mis omakorda kindlustab Eesti seni peamiselt sisetarbimisel põhinevat majanduskasvu jätkusuutlikkust,' ütles rahandusminister Taavi Veskimägi.

?Kevadprognoosiga võrreldes on tänavu esimese kuue kuu riigieelarve maksutulude laekumine ületanud 0,5% ehk 81,2 miljoni krooniga meie ootusi, ulatudes 17,661 miljardi kroonini,? märkis minister. ?Oluline osa sellest on ka Maksu- ja Tolliameti heal tööl. Mul on hea meel tõdeda, et maksuhaldur on maksuadministreerimise efektiivsust tõstnud nii, et suurenenud on nii tulude laekumine kui maksumaksjate rahulolu ameti tööga,? lisas minister.

'2004. ja 2005. aastal Euroopa Liidu majanduskasv kiireneb, mis läbi paranenud ekspordivõimaluste ja soodsa investeerimiskliima toetab Eesti majanduse kasvu kiirenemist vastavalt 5,6%ni ja 5,9%ni. ELis toimuvate struktuursete reformide ja ühisturu tõhusama toimimise taustal on oodata stabiilse kasvu jätkumist ka Eestis, mis aastatel 2006-2008 tasakaalustub potentsiaalse kasvu ligilähedasel tasemel, ulatudes 6%ni,' ütles rahandusministeeriumi majandusanalüüsi osakonna juhataja Andrus Säälik.

Rahandusministeerium avaldab majandusprognoosi kaks korda aastas - kevadel ja suvel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing