Sirje Niitra • 30. juuli 2004 kell 12:18

Eesti Raudtee äritulud kasvasid esimesel poolaastal 896,6 miljoni kroonini

Eesti Raudtee äritulud kasvasid 2004. aasta esimesel poolaastal võrreldes 2003. aasta sama perioodiga alla ühe protsendi 896,6 mln kroonini, teatas ettevõte.

Kulumi-eelne tegevuskasum (EBITDA) oli esimesel poolaastal 365,7 mln krooni ehk 22,6 protsenti mullusest suurem. Kulumi-eelne tegevuskasum jäi samas kavandatust väiksemaks, moodustades 89,6 protsenti eelarvest.

?Kasumieelarve mittetäitmine oli eelkõige tingitud probleemidest uute veomahtude kaasamisel ja äsjasoetatud vagunite rendileandmisel. Samas on suudetud kontrolli all hoida enamikku olulistest kuluartiklitest, nt kütuse-, materjali- ja hoolduskulusid,? ütles Eesti Raudtee finantsdirektor Stephen Archer poolaasta majandustulemusi kommenteerides.

Ettevõtte põhivarad on 2004. aasta algusega võrreldes suurenenud 82,4 mln krooni võrra peamiselt tänu infrastruktuuri ja veeremisse tehtud investeeringutele.

Hetkel kuum