PM: Suurvihm näitas kätte Tallinna veevärgi nõrkused

02. august 2004, 09:02

Tallinna Vee esindaja sõnul näitasid möödunud nädala suurvihmad kätte pealinna nõrgad kohad, mida nüüd püütakse tugevdada.

Tallinna Vee avalike suhete spetsialist Heli Sõber sõnas eile, et veetase kanalisatsioonisüsteemis on langenud normaalse tasemeni ja olukord rahunenud, kirjutas Postimees.

«Kuna eile ja üleeile rohkem vihma ei sadanud, siis olukord stabiliseerus suhteliselt ruttu ja polnud enam niisugust olukorda, et vesi katnuks tänavaid,» rääkis Sõber. «Praegu läheb vett reovee puhastusjaama tavapärases koguses ja süsteem suudab seda vabalt vastu võtta.»

Tavaline veekogus, mille reovee puhastusjaam läbi lasta jõuab, on Sõberi kinnitusel kuus korda väiksem, kui see, mis jõudis sinna möödunudnädalaste suurvihmadega. Tema sõnul aidati ka eile keldreist vett välja pumbata ? seda tööd veel jätkus. Samuti kontrolliti kanalisatsioonitrasse, et sinna poleks kogunenud sodi, mis võiks tulevikus ummistusi tekitada.

Et sajud näitasid kätte mitmed nõrgad kohad, siis lähinädalail vaadatakse Sõbra sõnul üle kõik võimalused, kuidas neid riske tulevikus maandada.

«Kindlasti on siin mõtlemisainet ka Tallinna majaomanikele,» arvas Sõber. «Et sellist vihma pole üle mitmekümne aasta kindlasti olnud, siis nüüd sai selgeks, et oleks põhjust korrastada ka majasiseseid kanalisatsioonitorustikke ja varustada need liigvee sissepääsu takistavate klappidega. Paljudes vanemates majades on see tegemata ja seetõttu hakkas vesi mööda torustikku tagasi pressima.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing