EPL: Vald eelistab asfalteerida vaid Sõõrumaa sünnikoju viiva tee

03. august 2004, 09:01

Kohila elanikud ei mõista, miks tehakse korda vaid ärimees Urmas Sõõrumaa sünnikoju viiv tee.

Kohalike elanike hinnangul on sel aastal musta katte alla saavast Hageri-Kernu teelõigust palju olulisemaid ja liiklustihedamaid tolmavaid teelõike, ometi valis maanteeamet valla soovitusel just selle, ligi 5kilomeetrise lõigu musta katte alla panemiseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Teele jääb Adila küla, kus on suurärimehe Urmas Sõõrumaa sünnikodu.

?Kohila vald soosib selgelt Hageri-Kernu teelõigu tolmuvabaks muutmist. Nimetatud lõigul on valla mõjuka tegelase Sõõrumaa sünnikodu,? ütles vallaelanik Mart Sepping, kes on mitu aastat üritanud tõestada, et Urge-Vaida teelõigu tolmuvabaks muutmine on tunduvalt olulisem. Mõlemad mustkatet vajavad teelõigud on enam-vähem ühepikkused ? viiekilomeetrised.

Sõõrumaa tulumaks laekub Kohila valda. Mõned aastad tagasi, kui ta ligi 18 miljonit tulu teenis, täitis tema tulumaks koguni poole valla eelarvest. Viimased kolm aastat on Sõõrumaa kinni maksnud ka poole valla koolidirektori sissetulekust ehk ligi 120 000 krooni aastas.

Enne kohalike omavalitsuste valimisi on poliitikud alati lubanud Urge-Vaida tee kiiremas korras korda teha. Nüüd on see lülitatud valla arengukavasse, mis näeb ette 2015. aastaks korraliku infrastruktuuri ehitamist. Kuna tegemist on riigimaanteega, on Sepping mitmel korral pöördunud ka maanteeameti poole, kuid asjata.

Kohila valla elanike hulgas levib kõlakas, et peagi saab tolmuvabaks Kiisa-Kohila teelõik, kuhu mõned aastad tagasi soetas võimsa aia ja turvakaameratega villa vallas allmaailmaga seostatud vene ärimees Oleg Lepman.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing