SLÕL: Narmendav tiib tühistas lennud

03. august 2004, 09:04

Lennukitiiva narmendava kattekihi tõttu jättis Estonian Air eile ära hommikuse reisi Stockholmi ja tagasi. Sestap pidi 155 inimest oma reisiplaani muutma.

Reisijatele ei hakatud lennuki vea üksikasju pikemalt selgitama. Kell 7.55 Tallinnast startima pidanud inimestele teatati vaid, et lend lükkub edasi tehnilistel põhjustel, söödeti neil kõht täis ja paigutati ümber teistele lendudele, kirjutab SL Õhtuleht.

«Ühel Estonian Airi lennukil oli nädalavahetusel plaanitud tehnohooldustöö - teliku vahetus,» selgitab lennufirma pressiesindaja Epp Alatalu. «Sellest tulenevalt ei saanud parandada õigeaegselt rutiinse kontrolli käigus ilmnenud viga teisel lennukil.»

Nimelt avastati pühapäeval, et ühel Boeingul on tiiva esipinna kattekiht lahti koorunud. Seda asuti parandama spetsiaalse süsinikku ja plasti sisaldava materjaliga.

Komposiitmaterjali pikk kuivamisaeg lükkas aga remonditöö valmimise esmaspäeva hommikusse, põhjendab Alatalu, miks hommikused Stockholmi lennud ära jäid ning Hamburgi oma hilines. «Lendude turvalisus on Estonian Airile prioriteet number üks,» rõhutab ta, et selle nimel peabki teinekord mõne lennu edasi lükkama või isegi tühistama.

Tallinnast Stockholmi tahtis eile hommikul lennata 77 inimest, sealt Tallinna aga 78.

Et Stockholmi reis on hommikuste lendude seas viimane, ei olnud lennufirmal inimeste ümberpaigutamisel teistele lendudele palju mänguruumi.

Neli inimest lennutati Rootsi Kopenhaageni kaudu, ülejäänud pidid ootama hilisemaid Praha või Helsingi lende. Osa reisijaist pääses Stockholmi SASi päevase reisiga, osa aga alles Estonian Airi õhtuse lennuga.

Oli ka neid, kes lükkasid väljalennu järgmisele hommikule. Vaid üks reisija valis lennuki asemel laeva.

Estonian Air väidab, et mullu tühistas firma 7222 lennust vaid 74, mis on Euroopa keskmisest isegi parem. 34% tühistamistest ja 20% hilinemistest tulenes tehnikaprobleemidest, 31% aga halvast ilmast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing