Jaapani autotootjad mures

Romet Kreek 04. august 2004, 00:00

Jaapani autotootjad muretsevad terase hinnatõusu pärast. Investorid kardavad, et aeglustuv müügikasv ja kõrgem terasehind vähendab autotootjate kasumeid. Igaks juhuks müüdi autotootjate aktsiad.

?Automüük jääb Jaapanis loiuks ja USA müügiväljavaade on muutnud ebakindlamaks,? ütles T&D Asset Managementi peastrateeg Takashi Kamiya Bloombergile. ?Parem on praegu olla natuke ettevaatlik sektori suhtes.?

Esmaspäeval avaldatud Jaapani automüügiaruanne näitas müügi vähenemist. Jaapani kodumaiste 12 autotootja automüük vähenes kuuendat kuud järjest, 362 208 autoni.

Jaapani terasetootja, Nippon Steel, võib tõsta Jaapani erialaajakirja andmetel autotööstusele tarnitava terase hinda. Maailmas suuruselt kolmas terasetootja peab läbirääkimisi Toyota ja Nissaniga tõstmaks terasehinda 8000 jeeni ehk 72,20 dollari võrra tonnist. Hinnatõus jõustuks oktoobrist.

Toyota Motor avaldas eile aktsiaturu sulgumise järel rekordkasumi, mis ületas analüütikute ootusi. Investorid eelistasid aga igaks juhuks aktsiat müüa. Toyota aktsia hind langes 1,4 protsenti, 4370 jeenile.

?See on väga tüüpiline, et investorid müüvad seoses majandustulemuste avaldamise eelse ebakindlusega natuke aktsiad, kuid oodatust paremate tulemuste järel tulevad nad tagasi ostma,? ütles BNP Paribas Securities Japan Ltd. Jaapani aktsiamüügi juht Masanori Hoshina.

Jaapani ainsa kahjumliku autotootja, Mitsubishi Motorsi aktsia kukkus 12,2 protsenti, 79 jeenile. Firma teeb täna teatavaks kvartalitulemused.

Võrreldes Jaapani autotootjatesse investeerijatega oleksin USA autotootjate aktsiate omanikuna palju rohkem mures.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing