Magnum Medical vahetab omanikku

Andris Feldmanis 04. august 2004, 00:00

Linnamäe sõnul omanikuvahetus Eesti ravimiturule suuremat muutust esialgu ei too. ?Ühelt poolt on ju turg riiklike juurdehindluse määradega reguleeritud ning teisalt on New European Investments Limitedi (NEIL) jaoks tegu niivõrd värske investeeringuga, et praegu vara öelda, mida oleks vaja muuta,? selgitas Linnamäe.

Samuti ei ole oodata ka firmasiseseid muudatusi. ?Osa kokkuleppest hõlmas minu jätkamist juhatuse esimehena,? ütles Linnamäe. Praeguse juhtimisstrateegia ning investeeringutega on NEIL tema sõnul rahul.

Müüdud osaluse suurust Linnamäe ei avaldanud, viidates pooltevahelisele kokkuleppele.

NEIL on investeerimisfond, mis paigutab raha neile uute ELi liikmesriikide turgudele ja tööstusharudesse, kus nähakse suurimat kasvupotentsiaali. NEIL arvab, et ELiga liitumise järel kasvab Balti riikide ravimiturg kiirenevalt. Samas on tagatud fondi poolt aktsepteeritav investeeringute kaitse tase.

AS Magnum Medical on Eesti suurim ravimite hulgimüüja. Firma turuosa 2003. aastal oli 47,8%, käive 1,37 miljardit krooni ja puhaskasum 31,5 miljonit krooni.

NEIL jätkab Magnum Medicali kontserni investeerimisstrateegiat. Kasvu tagavad pressiteate kohaselt hea teenindus ja aktiivne koostöö äripartnerite ? tootjate, sõltumatute apteekide ja apteegikettidega. NEIL kavatseb samuti rakendada oma oskusi ja teavet, kaasamaks ELi fonde Balti riikide ravimituru arendamisse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing