3. august 2004 kell 7:29

Ryanairi kasum kasvas

Euroopa suurim odavlennufirma Ryanair teenis majandusaasta esimeses kvartalis läinud aasta sama perioodiga võrreldes 30% suurema kasumi.

30. juunil lõppenud kvartalis oli Ryianairi kasum 52,6 miljonit eurot ehk 6,9 eurosenti aktsiast võrreldes 40,5 miljoni euro ehk 5,3 eurosendiga aktsia kohta läinud aasta samal perioodil, teatas Ryanair. Käive kasvas 23% 302,7 miljonile eurole, vahendab Bloomberg.

Konkurents teistelt lennufirmadelt alandas piletite hindu vaadeldaval perioodil 6% ning Ryanairi juhi Michael O?Leary sõnul võivad hinnad eeloleval talvel alaneda veel 20%.

Reisijate arv kasvas esimeses kvartalis mullu sama perioodiga võrreldes 28% 6,59 miljonile eurole. Aprillis lisandus seitse uut lennuliini ? Ryanair lendab nüüd 161 sihtkohta 17 riigis. Lennukite täituvus on koos piletihindade alanemisega paranenud 83%le võrreldes 78%ga läinud aasta samal ajal.

Hetkel kuum